Μάθε ποιες είναι οι καταλληλότερες ράτσες σκύλων για σπίτι

17:32 28/5/2021 - Πηγή: iPop

Είμαι μελλοντικός κάτοχος σκύλου, ωστόσο μέχρι να πάρω την απόφαση για να αποκτήσω το δικό μου κατοικίδιο έχω ξεκινήσει να ψάχνω την κάθε λεπτομέρεια. Από το φύλο, από το μέγεθος, από το καταφύγιο που θα υιοθετήσω το σκυλάκι ακόμα για το ποιες ράτσες είναι εύκολο να προσαρμοστούν σε ένα σπίτι. Βρήκα κάποιες και θα ήθελα να τις μάθετε και ‘σείς μέσα από αυτό άρθρο. Ποιες είναι οι κατάλληλες ράτσες σκύλων για σπίτι;

Αυτές είναι οι κατάλληλες ράτσες σκύλων για σπίτι

Παγκς

Unsplash

Τα παγκς είναι αφοσιωμένα και πιστά σκυλιά στο αφεντικό τους, έχουν ήπιων τόνων χαρακτήρα και σε συνδυασμό

με το μικροκαμωμένο μέγεθος τους, αποτελούν ιδανικά κατοικίδια για μέσα στο σπίτι. Ένα από τα κύρια γνωρίσματα των παγκς είναι η περιέργεια του χαρακτήρα τους, με αποτέλεσμα να χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο στη βόλτα τους, για να περιεργαστούν το περιβάλλον. Από τη στιγμή που επιστρέψουν στο σπίτι, τα παγκς ξεκουράζονται στο σκυλόσπιτο τους και αναζωογονούνται γρήγορα. Δεδομένου ότι τα παγκς προσαρμόζονται εύκολα και δεν δημιουργούν προβλήματα στο νοικοκυριό ή σε άλλα κατοικίδια, αποτελούν ιδανικά σκυλιά για παιδιά και διαμέρισμα.

Αγγλικό Μπουλντόγκ

Unsplash

Τα Αγγλικά Μπουλντόκ φημίζονται για τον ήρεμο και θαρραλέο χαρακτήρα τους και την προστατευτικότητα απέναντι στην οικογένεια τους. Επιπλέον, η εν λόγω ράτσα δεν έχει ανάγκη πολλή γυμναστική, βόλτες στη γειτονιά και έντονο παιχνίδι.

Γαλλικό Μπουλντόγκ

Unsplash

Τα Γαλλικά Μπουλντόκ μεγαλώνουν εύκολα μέσα σε ένα διαμέρισμα, διότι είναι χαριτωμένα, φιλικά και λιτά στο παιχνίδι τους. Αυτή η ράτσα δεν έχει τη τάση να γαυγίζει πολύ και δεν απαιτεί πολλή γυμναστική, οπότε μπορεί να αποτελέσει κατοικίδιο και για ηλικιωμένους. Βασική πληροφορία γι’ αυτή τη ράτσα είναι πως δεν αντέχουν την έντονη ζέστη του καλοκαιριού.

Μπιγκλ

Το Μπίγκλ είναι ένα ευχάριστο και πολύ ευγενικό σκυλί. Έχει μία πολύ φιλική συμπεριφορά, χωρίς να είναι επιθετικά αλλά ούτε και ντροπαλά. Τους αρέσει να ζουν με άλλα μέλη και παρόλο που μπορεί αρχικά να είναι καχύποπτα με τους ξένους, στο τέλος τα πάνε πολύ καλά με όλους. Αυτό δεν τους καθιστά τους ιδανικούς φύλακες, το γεγονός όμως ότι συνήθως γαβγίζουν όταν συναντήσουν κάποιον άγνωστο τους κάνει εξαιρετικά σκυλιά «συναγερμού».

Μαλτέζ

Unsplash

Δεν γινόταν να λείπει η ράτσα της μασκότ του Ipop.gr. Και δεν αναφέρομαι σε άλλη από τη αγαπημένη Μιζού! Τα Μαλτέζ είναι πολύ φιλικά σκυλιά και δένονται πολύ με τους ιδιοκτήτες τους και την οικογένειά τους. Είναι ζωηρά και χαρούμενα σκυλιά, που τα πηγαίνουν πολύ καλά με τα μικρά παιδιά. Είναι κυρίως σκυλάκια του καναπέ, που δεν θέλουν πολλή άσκηση και μεγάλες βόλτες. Γι’αυτό είναι ιδανικά κατοικίδια για να μένουν σε διαμέρισμα και σε περιορισμένο χώρο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μάθε ποιες είναι οι καταλληλότερες ράτσες σκύλων για σπίτι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα