Γιατί τεντωνόμαστε και χασμουριόμαστε όταν ξυπνάμε το πρωί; Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε

12:25 28/5/2021 - Πηγή: iPop

Ξυπνάμε και αυθόρμητα, χωρίς να το σκεφτόμαστε, τεντωνόμαστε το πρωί, ίσως και πριν καν σηκωθούμε καλά καλά απ’ το κρεβάτι, αλλά και χασμουριόμαστε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πώς εξηγείται;

Χτυπάει το ξυπνητήρι το πρωί για να ξυπνήσουμε και το σώμα μας τι κάνει; Τεντώνεται και χασμουριέται. Είναι μια ακούσια διαδικασία που κάνουμε κάθε μέρα και δεν της δίνουμε και πολλή σημασία, όμως οι ειδικοί κάτι έχουμε να πουν γι’ αυτή.

Γιατί χασμουριόμαστε και τεντωνόμαστε το πρωί όταν ξυπνάμε;

Το τέντωμα ευθυγραμμίζει

ξανά τους μύες

Το τέντωμα το πρωί ξυπνάει τους μύες και τους απελευθερώνει από το σημείο ανάπαυσης, έτσι ώστε να μπορούν να εργαστούν στη σωστή τους θέση. Αυτή η διαδικασία μας βοηθά στις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε καθώς σηκωνόμαστε και αρχίζουμε να κινούμαστε όλο και περισσότερο.

Ξυπνάς λάθος κάθε μέρα. 5 τρόποι να αποκτήσεις περισσότερη ενέργεια το πρωί

Μπορεί να μειώσει το άγχος

Όταν χασμουριόμαστε και τεντωνόμαστε ταυτόχρονα, βοηθάμε τη ροή του αίματος, η οποία μειώνει αυτόματα το άγχος. Αυτό συμβαίνει επειδή το μέρος του νευρικού συστήματος που είναι υπεύθυνο για τον καρδιακό μας ρυθμό, την πέψη και τις ενδοκρινικές λειτουργίες ξυπνάει.

Βοηθάει στη δυσκαμψία

Το βράδυ συχνά κοιμόμαστε άτσαλα, με πολλά σημεία του σώματός μας να είναι πιασμένα το πρωί πολλές φορές. Αυτό συνήθως μέχρι να τεντωθούμε, όταν και οι αρθρώσεις και οι μύες αρχίζουν να δουλεύουν, ώστε να ξεπιαστούμε και να κινούμαστε, ακόμα κι αν δεν κάνουμε πολύπλοκες δραστηριότητες.

Pexels

Ο εγκέφαλος στέλνει ισχυρότερα μηνύματα στους μύες

Το τέντωμα βοηθά στην αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ του εγκεφάλου και των μυών, με τον εγκέφαλο να στέλνει ισχυρότερα σήματα στους μύες μας. Στη συνέχεια, η ανατροφοδότηση που λαμβάνεται επιτρέπει στον εγκέφαλο να εργαστεί για το πόσο ισχυρά πρέπει να είναι τα σήματα για την εκτέλεση διαφορετικών εργασιών.

Το χασμουρητό μας κρατά ξύπνιους

Το χασμουρητό δροσίζει τον εγκέφαλο και μας βοηθά να παραμείνουμε ξύπνιοι. Χασμουριόμαστε, επίσης, όταν βαριόμαστε για να είμαστε σε εγρήγορση και να συνεχίσουμε την εργασία που έχουμε.

Bonus! Μπορούμε, ακόμα, να δούμε το τέντωμα ως επαναφορά. Αυτό συμβαίνει επειδή ξεκινά το νευρικό σύστημα και αυξάνει την ταχύτητα των διαδικασιών στο παρασκήνιο που μας κρατούν σε εγρήγορση και ξύπνιους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τέλος, αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και ωθεί το αίμα στα άκρα μας.

Ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος ύπνου για σένα; 3 βασικά βήματα για να τον υπολογίσεις και να κοιμάσαι πιο σωστά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί τεντωνόμαστε και χασμουριόμαστε όταν ξυπνάμε το πρωί; Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα