Κόλπα του Mac που δεν ξέρεις!

16:01 18/7/2014 - Πηγή: iPop

Αφού σου μάθαμε την ανατομία ενός Mac αλλά και συντομεύσεις που δεν ήξερες, ήρθε η ώρα να σου μάθουμε κόλπα του Mac που σίγουρα δεν ξέρεις και θα σε ενθουσιάσουν!

Κάνε screenshot συγκεκριμένη περιοχή

Έχεις βαρεθεί να κάνεις screenshots ολόκληρης της οθόνης σου και μετά να πηγαίνεις να κάνεις crop; Κράτα πατημένο Command + Shift + 4, και ο κέρσορας σου θα γίνει σταυρός. Επίλεξε την περιοχή

που θέλεις να κόψεις και πάτα το space bar για να κόψεις το κομμάτι.

Κρύψε το dock του σε ένα flash

Πάτα Command + Option + D για να κρύψεις το dock σου. Το θέλεις πίσω; Απλά επανάλαβε!

Αντιστρέψτε τα χρώματα της οθόνης σας

Αν χρησιμοποιείς Mac OSX Lion ή νεότερη έκδοση, μπορείς να αντιστρέψεις τα χρώματα της οθόνης σου (και να τα επαναφέρεις) κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Command + Option + Control + 8. Το χαρακτηριστικό αυτό αρχικά σχεδιάστηκε για να βοηθήσει άτομα με προβλήματα όρασης.

Διαχειρίσου με μία κίνηση τα apps που έχεις ανοικτά!

Εάν θέλεις να κλείσεις τις εφαρμογές που τρέχουν στον υπολογιστή σου πάτα το command και το πλήκτρο tab. Αυτό θα κυκλώσει τις εφαρμογές που τρέχουν. Πάτα το «Q» για να κλείσεις τις εφαρμογές ή «H» για την ελαχιστοποίηση τους.

Χρησιμοποίησε τη μηχανή αναζήτησης Spotlight ως αριθμομηχανή

Πάτα απλά Command + Spacebar και θα σου βγει το Spotlight της Apple. Πέρα από την αναζήτηση στα αρχεία σου μπορείς να κάνεις και πράξεις των βασικών μαθηματικών, οπότε αν χρειάζεσαι κάποιο πολλαπλασιασμό ή διαίρεση, απλά πληκτρολόγησε το στη γραμμή αναζήτησης!

Εμφάνισε το εικονίδιο της Apple σε ένα φλας

Σε οποιονδήποτε υπολογιστή Apple, μπορείς να δημιουργήσεις ένα εικονίδιο της Apple, κρατώντας πατημένο το Option + Shift + K.

Προσοχή!

Μην απελπίζεσαι φίλε αναγνώστη και χρήστη των Windows! Η Χριστίνα Μπόμπα στην εκπομπή e-bomb σου δείξει πολλά κόλπα και για σένα!

The post Κόλπα του Mac που δεν ξέρεις! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα