Εσύ ξέρεις πόσα άτομα έχεις ανάγκη στη ζωή σου;

12:31 18/7/2014 - Πηγή: iPop

Οι φίλοι σου μετριούνται στα δάχτυλα του ενός σου χεριού και πολλές φορές αναρωτιέσαι το γιατί! Θεωρείς τον εαυτό σου μοναχικό και ρίχνεις ευθύνες στη δουλεία σου κατηγορώντας την ότι αυτή σε κρατά μακριά από τις ανθρώπινες σχέσεις! Μετά, όμως, το ξανασκέφτεσαι και λες όχι… ακόμα και να είχες περισσότερο ελεύθερο χρόνο πάλι οι φίλοι σου τόσοι θα ήταν! Και εδώ που τα λεμέ θα δεις αν συνεχίσεις να διαβάζεις πως καλά κάνεις! Ανήκεις στους φυσιολογικούς ανθρώπους και το επιβεβαιώνουν και οι επιστήμονες!

Σύμφωνα, λοιπόν, με μελέτη που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Γνωσιακής και Εξελικτικής Ανθρωπολογίας

του Πανεστημίου της Οξφόρδης ο κύριος κύκλος ατόμων ενός ανθρώπου κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα πέντε άτομα. Σε αυτούς τους ανθρώπους ο καθένας μπορεί να στραφεί και να αποζητήσει συναισθηματική υποστήριξη αλλά και οικονομική βοήθεια στις δύσκολες ώρες. Όπως, επίσης αποκάλυψε ο καθηγητής Ρόμπιν Ντάνμπαρ που ήταν ο επικεφαλής της μελέτης, ο μέγιστος αριθμός στενών γνωστών (και όχι φίλων) που μπορεί να αποκτήσει ένας κοινωνικός άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής τους είναι τα 150 άτομα.

Ο στενός «πυρήνας» της παρέας όμως, πάντα είναι τα 4 με 6 άτομα αγαπημένα του άτομα. Σε αυτά θα τηλεφωνεί καθημερινά, με αυτά θα βρίσκεται έστω μία φορά την εβδομάδα και αυτά θα αποζητά όταν έχει ανάγκη!

Ερώτηση!

Για ξεκίνα να μετράς και εσύ! Πόσοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι; Τα «αδέρφια» που θα σε στηρίξουν στη δύσκολη στιγμή αλλά και αυτοί που θα χαρούν αληθινά με τη χαρά σου;

The post Εσύ ξέρεις πόσα άτομα έχεις ανάγκη στη ζωή σου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα