Κάθε φορά που παραλείπεις την προθέρμανση, βάζεις σε κίνδυνο το σώμα σου. Γιατί είναι τόσο σημαντική;

20:31 13/9/2020 - Πηγή: iPop

Ας σηκώσουν τα χέρια όσοι θέλουν να γλιτώνουν την προθέρμανση και μπαίνουν διαρκώς στον πειρασμό! Υποθέτουμε είστε αρκετοί! Όσο κι αν βαριέσαι είναι απαραίτητη κι αυτοί είναι οι 3 μύθοι για την προθέρμανση που πρέπει να γνωρίζεις.

Η προθέρμανση είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο και πρέπει να την κάνεις ούτως ή άλλως, αν θέλεις να αποφύγεις τον τραυματισμό ή να προστατεύσεις τις αρθρώσεις σου. Ειδικά, αν κάθεσαι διαρκώς σε μια καρέκλα και κάνεις δουλειά γραφείου…

Δεν τίθεται, λοιπόν, το δίλημμα αν θα την κάνεις

ή όχι, αλλά είναι απαραίτητο να την κάνεις.

Μύθοι για την προθέρμανση που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύειςΔεν χρειάζεται να κάνεις προθέρμανση

Επανάλαβε μετά από μένα: Δεν είναι προαιρετική αλλά υποχρεωτική! Αν θέλεις να συνεχίσεις να γυμνάζεσαι μεγαλώνοντας, αν δεν θέλεις να έχεις κάποιον τραυματισμό ή μυϊκές ανισορροπίες και σε βάθος χρόνου, τότε πρέπει να κάνεις προθέρμανση.

Μην το κάνεις. Ποτέ. Μην παραλείπεις ποτέ την προθέρμανση.

Πρέπει να τεντώνεις κάθε μυ εκ των προτέρων

Το να κάνεις ασκήσεις και διατάσεις ολόκληρο το σώμα πριν τη γυμναστική δεν είναι η καλύτερη τακτική. Αντ’ αυτού κάθε μερικές στατικές διατάσεις με το τέλος της άσκησης, όταν οι μυς είναι ζεστοί.

Θα πρέπει να τελειώνεις την προπόνηση με διατάσεις για τους μυες όταν είναι ζεστοί ώστε να τους βοηθήσεις να επιστρέψουν στην αρχική, φυσική κατάσταση. Είναι επίσης, μια καλή τακτική για να πέσει η θερμοκρασία του πυρήνα φυσικά.

Τι πρέπει να κάνεις πριν απ’ τη γυμναστική; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι ένα foam roll για να “ανοίξεις” τους άξονες των μυών γύρω από τις αρθρώσεις.

Πώς μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου από τραυματισμούς στην προπόνηση;

Είμαι ευλύγιστος και δεν χρειάζομαι ζέσταμα

Δεν χρειάζεται να αφιερώνεις ώρες ολόκληρες στην προθέρμανσή σου αλλά αν νιώθεις ευλύγιστος θεωρείς πως δεν χρειάζεται να την κάνεις. Όχι, ακριβώς!

Με την αύξηση της δραστηριότητας, την αλλαγή των ασκήσεων, τον υψηλό αντίκτυπο, την αύξηση του βάρους και την ηλικία, μειώνεται φυσικά και η ευλυγισία του σώματός σου. Ανεξάρτητα από το πώς νιώθεις, πρέπει να κάνεις προθέρμανση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε επίσης:

Διατάσεις για τον αυχένα και τους ώμους που θα σε ανακουφίσουν!

Photos: Pexels

Το άρθρο Κάθε φορά που παραλείπεις την προθέρμανση, βάζεις σε κίνδυνο το σώμα σου. Γιατί είναι τόσο σημαντική; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα