Το λάθος που κάνεις όταν λιμάρεις τα νύχια σου

19:46 13/9/2020 - Πηγή: iPop

Ο τρόπος που λιμάρεις τα νύχια σου έχει τεράστια σημασία και για να είναι υγιή αλλά και για να πετύχεις το σχήμα που θέλεις. Ποιο είναι το λάθος που κάνεις;

Μήπως ο τρόπος που λιμάρεις τα νύχια σου δεν είναι ο σωστός; Αν κι εσύ τα λιμάρεις με μια επιθετική κίνηση πίσω και μπρος, τότε ίσως πρέπει να διαβάσεις αυτό το άρθρο.

Για να μην σπάνε τα νύχια ή για να μην τα τραυματίσεις, για να μην μπαίνει το νύχι μέσα στο δέρμα (και ξέρεις πόσο πονάει αυτό), υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξεις.

Ποιος είναι ο σωστός
τρόπος για να λιμάρεις τα νύχια σου;

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως η λίμα είναι για να φτιάξεις το σχήμα του νυχιού και όχι για να μειώσεις το μήκος. Έτσι, αν συνήθως κονταίνεις τα νύχια σου χρησιμοποιώντας την λίμα και όχι τον νυχοκόπτη, καλύτερα να το σταματήσεις.

Πρώτα θα πρέπει να κόβεις τα νύχια σου με τον νυχοκόπτη και στη συνέχεια, για τις λεπτομέρειες και το σχήμα που θέλεις, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τη λίμα. Για να μην το παρακάνεις με τη λίμα, μπορείς να ξεκινήσεις από τα πλάγια και να επικεντρωθείς περισσότερο στο συγκεκριμένο σημείο.

Το να χρησιμοποιείς τη λίμα σου μπρος-πίσω σαν να τα… πριονίζεις, δεν είναι μια καλή τακτική! Θα πρέπει να λιμάρεις τα νύχια σου προς μια κατεύθυνση, απ’ τις άκρες προς το κέντρο με πιο κοφτές κινήσεις.

Στη συνέχεια, μπορείς να αλλάξεις άκρο, να τα λιμάρεις ακόμη δύο φορές για να τελειοποιήσεις το σχήμα. Δώσε προσοχή, καθώς αν λιμάρεις υπερβολικά τα νύχια σου -ειδικά στο πλάι- τότε τα κάνεις πιο αδύναμα και σπάνε πιο εύκολα.

Photo: unsplash/Timur Romanov

Το καλύτερο σχήμα για τα εύθραυστα νύχια!

Η λίμα που χρησιμοποιείς έχει σημασία

Παράλληλα, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς τη σωστή λίμα για τα νύχια σου.

Υπάρχουν χάρτινες, μεταλλικές και γυάλινες λίμες και η κάθε μια έχει τα θετικά της. Ωστόσο, για παράδειγμα, μια μεταλλική λίμα μπορεί να είναι πολύ σκληρή με αποτέλεσμα αν τα νύχια σου είναι πιο αδύναμα ή λεπτά, να τα τραυματίσεις.

Σε κάθε περίπτωση, απόφυγε να είναι πολύ σκληρή η επιφάνεια της λίμας σου ενώ μην την μοιράζεσαι με κανέναν, καθώς υπάρχει κίνδυνος να γίνει εστία μόλυνσης!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε επίσης:

5 λάθη που καταστρέφουν τα νύχια σου!

Photo: Pexels

Το άρθρο Το λάθος που κάνεις όταν λιμάρεις τα νύχια σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα