Κάνε σωστά απολέπιση προσώπου χωρίς να ερεθίσεις το δέρμα σου!

19:15 4/11/2020 - Πηγή: iPop

Το δέρμα σου είναι πολύ λεπτό και γι’ αυτό θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική όταν κάνεις απολέπιση προσώπου για να καθαρίσεις τους πόρους σου. Πήρες ένα καινούργιο scrub ή έφτιαξες ένα δικό σου, αλλά πώς να κάνεις σωστά απολέπιση προσώπου χωρίς να ερεθίσεις το δέρμα σου;

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζεις ότι η απολέπιση μπορεί να κάνει θαύματα στην επιδερμίδα σου αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και μειώνοντας την εμφάνιση των πόρων. Πώς όμως μπορείς να κάνεις σωστά απολέπιση ώστε να να μην ερεθίσεις το δέρμα σου;

Πρέπει

να επιλέξεις και το σωστό scrub για τον τύπο του δέρματός σου για να μην προκληθεί ζημιά.

Ας, λύσουμε όμως μερικές βασικές απορίες για την απολέπιση προσώπου:Γιατί πρέπει να κάνουμε απολέπιση;

Το να κάνεις ένα σωστό scrub στο δέρμα σου, σίγουρα θα το αναζωογονήσει. Εκτός από την αποκάλυψη νέων κυττάρων του δέρματος, η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από τους πόρους, κάνοντάς τους να φαίνονται μικρότεροι. Επίσης, αφού έχεις κάνει απολέπιση, το δέρμα σου απορροφά καλύτερα τις κρέμες σου!

Υπάρχουν δύο είδη απολέπισης

Υπάρχει η φυσική και η χημική. Την φυσική απολέπιση την κάνεις χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή ένα σφουγγάρι. Είναι σημαντικό να τσεκάρεις τα συστατικά του φυσικού scrub που χρησιμοποιείς για να μην ερεθίσουν το δέρμα σου. Ένα άτομο με πιο ευαίσθητο δέρμα καλύτερα να επιλέξει την χημική απολέπιση. Στην χημική απολέπιση συνήθως γίνεται χρήση σαλικυλικού οξέως, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για άτομα με λιπαρή επιδερμίδα ή ακμή.

PexelsΠώς να κάνεις σωστά απολέπιση στο πρόσωπο

Πρέπει να φέρεσαι στο δέρμα σου με ευγένεια και μαλακές κινήσεις! Το να κάνεις απολέπιση δεν σημαίνει ότι βασανίζεις το δέρμα σου, όπως θεωρούν πολλές γυναίκες. Εκτός από τον τρόπο που κάνεις απολέπιση, σημαντικό θέμα είναι και η συχνότητα. Δεν μπορείς να κάνεις απολέπιση πολύ συχνά στο πρόσωπό σου γιατί θα προκαλέσεις βλάβη, φλεγμονή και όλα αυτά που θέλεις να αποφύγεις!Μια φορά την εβδομάδα είναι καλά!

Τι να κάνεις αν έχει ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα

Σε αυτήν την περίπτωση το scrub μπορεί να βλάψει το πρόσωπό σου και όχι να το βοηθήσει. Αλλά αν παρ΄όλα αυτά θέλεις να κάνεις απολέπιση, καν’ την με μια πετσέτα και όχι με κάποιο πινέλο ή σφουγγάρι! Αν έχεις ακμή τότε μπορεί η βούρτσα ή το πανί με το οποίο κάνεις απολέπιση μπορεί να φιλοξενήσουν πολλά βακτήρια και να επιδεινώσουν την κατάσταση. Σε αυτήν την περίπτωση καλύτερα να επιλέξεις τη χημική απολέπιση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κάνε σωστά απολέπιση προσώπου χωρίς να ερεθίσεις το δέρμα σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα