Το νέο εξώφυλλο του Charlie Hebdo για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που θα συζητηθεί

18:17 4/11/2020 - Πηγή: Aixmi

Η Γαλλία θα είναι πάντα η Γαλλία», γράφει στο σημερινό πρωτοσέλιδό του το σατιρικό περιοδικό «Chαrlie Hebdo», λίγες ημέρες μετά τις φονικές επιθέσεις στη Νίκαια.

Στο εξώφυλλο απεικονίζονται τρεις αποκεφαλισμένες χορεύτριες να λικνίζονται στους ρυθμούς του καν καν.

Στο μεταξύ, συγκλονισμένη είναι η Γαλλία από τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις και κυρίως από τη φρικτή δολοφονία

τριών πιστών εντός χριστιανικής εκκλησίας της Νίκαιας.

Οι Αρχές είχαν λάβει χθες έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις εκκλησίες υπό το φόβο νέας επίθεσης. Εν τω μεταξύ, έχουν συλληφθεί έξι άτομα που φέρονται να είχαν σχέση με τον δράστη Μπραχίμ Αουϊσαουί, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι γαλλικές αρχές θεωρούν ότι ο νεαρός Τυνήσιος, που έφθασε στη Γαλλία μέσω Ιταλίας, ανήκε σε τζιχαντιστικό δίκτυο.

Η επίθεση στην εκκλησία της Νίκαιας έχει προκαλέσει μεγάλο σοκ τον χριστιανικό κόσμο της Γαλλίας. Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ μετέβη χθες στη Ρουέν και στην πόλη Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, στη Βορειοδυτική Γαλλία, για να αποτίσει τιμή στη μνήμη του πατέρα Αμιέλ, του πρώτου Καθολικού ιερέα που έπεσε θύμα του ισλαμιστικού εξτρεμισμού – σε επίθεση δύο τζιχαντιστών μέσα στην εκκλησία το 2016. Ο Γάλλος πρωθυπουργός μετέφερε με τη συμβολική αυτή επίσκεψη την αποφασιστικότητα της γαλλικής κυβέρνησης να μην υποταχθεί στις ακραίες πράξεις μίσους.

Η κυβέρνηση έχει αυξήσει το επίπεδο συναγερμού για την τρομοκρατία σε αυτό της έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο. Μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί με αφορμή τα σκίτσα του Μωάμεθ αλλά και την επίθεση στην εκκλησία της Νίκαιας, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η χώρα δέχεται επίθεση από τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Ο Μακρόν ανακοίνωσε την αύξηση από 3.000 σε 7.000 των στρατιωτών που θα μετέχουν στην επιχείρηση Sentinelle για την προστασία ευαίσθητων χώρων σε όλη τη γαλλική επικράτεια. Στο πόδι βρίσκονται και οι γαλλικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες, κάνοντας φύλλο και φτερό τις ύποπτες ομάδες και άτομα που φέρονται να έχουν σχέση με πυρήνες των ακραίων ισλαμιστών. Ηδη ένα τζαμί έκλεισε στο Παρίσι, ενώ πρόκειται να τεθούν εκτός νόμου μουσουλμανικές οργανώσεις ύποπτες για προσηλυτισμό νέων ή θα εκδιωχθούν κάποιοι ιμάμηδες από τη χώρα που προωθούν το θρησκευτικό και πολιτισμικό μίσος.

Εν τω μεταξύ, συναγερμό προκάλεσε μια νέα επίθεση εναντίον ιερέα σε ελληνορθόδοξη εκκλησία της Λιόν το Σάββατο. Θύμα είναι ο 52χρονος ιερέας Νικόλαος Κακαβελάκης, ο οποίος δίνει μάχη στο νοσοκομείο για να κρατηθεί στη ζωή. Αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιο ήταν το κίνητρο του δράστη, η χρονική συγκυρία της επίθεσης -δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στην καθολική εκκλησία Νοτρ-Νταμ της Νίκαιας από ένοπλο ισλαμιστή- κινητοποίησε τις Αρχές. Ο δράστης εισέβαλε στην εκκλησία, πυροβόλησε τον ιερέα και αμέσως τράπηκε σε φυγή. Ο δράστης επιτέθηκε σε στιγμή που η εκκλησία ήταν άδεια, καθώς δεν γινόταν λειτουργία και δεν βρίσκονταν άλλα άτομα στον ιερό χώρο.

Στο Κεμπέκ

Φονική επίθεση με «σκοτεινό» χαρακτήρα εξετάζεται από τις Αρχές του Κεμπέκ, οι οποίες έχουν σημάνει συναγερμό για την πιθανότητα τρομοκρατίας. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά από την επίθεση με ξίφος ενός ατόμου ντυμένου με μεσαιωνική στολή.

Ο 25χρονος δράστης συνελήφθη και αναζητείται η αιτία της αιματηρής πράξης του. Επειδή η επίθεση έγινε τη νύχτα του Χαλογουίν, διερευνάται το ενδεχόμενο να μη συνδέεται με τρομοκρατία. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τα κίνητρα του δράστη των επιθέσεων αυτών, οι οποίες έγιναν το βράδυ του Halloween.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

The post Το νέο εξώφυλλο του Charlie Hebdo για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που θα συζητηθεί appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα