Κικίλιας στον ΑΝT1: Lockdown σε όλη τη χώρα για έναν μήνα – 2.646 νέα κρούσματα

18:32 4/11/2020 - Πηγή: iPop

«Μαύρα» ρεκόρ στην νέα ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα την Τετάρτη. Μετά τα 2.646 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, τους 18 νέους θανάτους και τους 179 διασωληνωμένους, ο Πρωθυπουργός προβαίνει σε ανακοινώσεις την Πέμπτη μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα. Πάμε σε γενικό lockdown σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε, και όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο

κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στη σύσκεψη με τους λοιμωξιολόγους συζητήθηκε έντονα το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου lockdown, όμως, ό,τι ανακοινώσεις έχουν ληφθεί ανάμενεται να ανακοινωθούν στο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 12:00 την Πέμπτη.

Ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε γνωστό πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων εισηγήθηκε lockdown σε όλη τη χώρα για τον επόμενο έναν μήνα. «Ο Πρωθυπουργός, αύριο, θα προβεί σε δηλώσεις λαμβάνοντας προφανώς υπόψη του αυτή την εισήγηση», τόνισε ο υπουργός.

Όπως εξήγησε, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έκαναν δεκτή την πρόταση της επιτροπής και το lockdown θα εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα μείνουν ανοιχτά μόνο τα δημοτικά, ενώ γυμνάσια και λύκεια κλείνουν.

Οι επιδημιολόγοι, μετά την πρόταση για γενικό lockdown, έριξαν επίσης στο τραπέζι την πρόταση για λουκέτο μόνο στην Αττική για 15 μέρες, αυτό σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας και μετακινήσεις με SMS, καθώς επίσης και κλείσιμο κι άλλων επιχειρήσεων.

Σημειώνεται πως σήμερα έγιναν διευκρινίσεις σχετικά με το take away και το delivery στη Θεσσαλονίκη, και -έπειτα από παρέμβαση του Απόστολου Τζιτζικώστα- αποφασίστηκε ότι οι δυο υπηρεσίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Τα 2.646 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώθηκαν 2.646 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 46.892, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες.

4271 (9.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14427 (30.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

179 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 42 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 305 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 18 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 673 θανάτους συνολικά στη χώρα. 259 (38.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κικίλιας στον ΑΝT1: Lockdown σε όλη τη χώρα για έναν μήνα – 2.646 νέα κρούσματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα