Η Meghan Markle ψήφισε και θα μείνει στην ιστορία! Ποιος ο λόγος;

14:28 4/11/2020 - Πηγή: iPop

Η “μάχη” των αμερικανικών εκλογών έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη, όμως αυτή τη στιγμή κάτι καινούργιο συμβαίνει. Τι; Η Meghan Markle ψήφισε και δεν είναι τόσο περίεργο για την ίδια αν το σκεφτείς όσο για το γεγονός ότι έγινε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που το κατάφερε.

Η Meghan μας έχει κεντρίσει πολλές φορές την προσοχή κι αυτή είναι άλλη μία από αυτές. Η Meghan Markle ψήφισε κι έγραψε ιστορία ως το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που ψηφίζει σε αμερικανικές εκλογές,

αν και το μόνο που έκανε ήταν να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα. Το γεγονός επιβεβαίωσε στο Newsweek πηγή από το περιβάλλον της, χωρίς να καταστεί ωστόσο, σαφές εάν ψήφισε την 3η Νοεμβρίου ή νωρίτερα με επιστολική ψήφο. 

Η Δούκισσα του Σάσεξ είναι γεννημένη στην Αμερική κι έχει το δικαίωμα να ψηφίσει στις εκλογές αυτές, σε αντίθεση με τον σύζυγό της, Harry, ο οποίος δεν είναι Αμερικανός πολίτης. Σε αυτό το σημείο να πούμε πως ο γιος τους, Archie, θα μπορεί επίσης να ψηφίσει καθώς έχει διπλή υπηκοότητα στην Αμερική και την Αγγλία.

Sarah McBride: Η πρώτη διεμφυλική Γερουσιαστής των ΗΠΑ γράφει ιστορία!

Και πού είναι τέλος πάντων το περίεργο σε όλο αυτό;

Να θυμίσουμε, λοιπόν, πως αποτελεί κανόνα ότι η βασιλική οικογένεια πρέπει να παραμένει πολιτικά ουδέτερη και τα μέλη της δεν ψηφίζουν στις εκλογές, κάτι που δεν τήρησε η Meghan, αν και πλέον απέχει από την βασιλική οικογένεια μαζί με τον σύζυγό της.

Και ο Πρίγκιπας Harry, βέβαια, δεν έχει μείνει και τόσο αμέτοχος όσο νομίζουμε. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε βίντεο για το ειδικό τεύχος του περιοδικού Time, «Time 100», ο Δούκας του Σάσεξ προέτρεψε τους Αμερικανούς να ψηφίσουν, λέγοντας «Στις εκλογές αυτές δεν θα μπορέσω να ψηφίσω εδώ στις ΗΠΑ, αλλά πολλοί από εσάς ίσως δεν γνωρίζετε ότι δεν ήμουν σε θέση να ψηφίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο όλη μου τη ζωή. Καθώς πλησιάζουμε στον Νοέμβριο, είναι ζωτικής σημασίας να απορρίψουμε τη ρητορική μίσους, την παραπληροφόρηση και την αρνητικότητα στο διαδίκτυο». Η Meghan από την πλευρά της υποστήριξε πως αυτές είναι οι πιο σημαντικές εκλογές, παροτρύνοντας τους Αμερικανούς πολίτες να ψηφίσουν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Meghan Markle ψήφισε και θα μείνει στην ιστορία! Ποιος ο λόγος; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα