Η συνταγή για να φτιάξεις το πιο νόστιμο πιάτο με ρύζι, κοτόπουλο και σάλτσα παρμεζάνας

16:02 4/11/2020 - Πηγή: iPop

Ρύζι με κοτόπουλο. Πιο all time classic συνδυασμός πεθαίνεις. Κι όμως, αυτό το συνηθισμένο πιάτο μπορεί να γίνει διαφορετικό και να προκαλέσει ευχάριστες εκπλήξεις στον ουρανίσκο σου εάν προσθέσεις παρμεζάνα!

Η σάλτσα παρμεζάνας που συνοδεύει το πιάτο είναι εκείνη που απογειώνει το γευστικό αποτέλεσμα και ακόμα κι αν σου ακούγεται “περίπλοκη”, στην πραγματικότητα είναι πολύ απλή!

One pot

pasta με σκόρδο και παρμεζάνα

Τα υλικά για το ρύζι με κοτόπουλο και σάλτσα παρμεζάνας:Φιλέτο κοτόπουλο1 κούπα ρύζι της επιλογής σου1 κούπα φρέσκο γάλα1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα (ή και περισσότερο)1 κύβο ζωμό κοτόπουλου1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνηΑλατοπίπερο1 κουταλιά της σούπας μυρωδικά (βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι)5-6 μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτεςΛίγο λευκό κρασίΛίγο κορν φλάουερ αναμειγμένο σε νερόΠώς θα φτιάξεις τη συνταγή;Αρχικά, ετοιμάζουμε το ρύζι με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.Ξεκινάμε την προετοιμασία του κοτόπουλου. Βάζουμε ένα γουόκ ή τηγάνι στη φωτιά, στο οποίο προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.Καρυκεύουμε το κοτόπουλο με αλατοπίπερο και σκόρδο σε σκόνη.Σοτάρουμε το κοτόπουλο, 3-4 λεπτά στην κάθε πλευρά. Το αφήνουμε στην άκρη.Βάζουμε στο σκεύος τα μανιτάρια να τα σοτάρουμε, ενώ μόλις αποκτήσουν χρώμα, επιστρέφουμε και το κοτόπουλο στο τηγάνι.Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί, ενώ προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό κοτόπουλου.Προσθέτουμε τα μυρωδικά και λίγο επιπλέον σκόρδο ή και αλατοπίπερο εάν χρειάζεται το φαγητό μας.Ρίχνουμε επίσης στο σκεύος τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε.Λίγο πριν να είναι έτοιμο, βάζουμε σιγά σιγά το κορν φλάουερ για να δέσει η σάλτσα μας, ανακατεύοντας συνεχώς.Στο τέλος, κι αφού έχουμε αφαιρέσει απ’ τη φωτιά, ενώ η σάλτσα μας είναι ακόμα ζεστή προσθέτουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα, αλλά και έξτρα, αναλόγως με την ένταση που θέλουμε να έχει η γεύση.Σερβίρουμε το ρύζι κι από πάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα και απολαμβάνουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η συνταγή για να φτιάξεις το πιο νόστιμο πιάτο με ρύζι, κοτόπουλο και σάλτσα παρμεζάνας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα