Και τελικά πόσες παραπάνω θερμίδες έχει ο καφές με γάλα;

19:12 7/1/2022 - Πηγή: iPop

Εάν προσέχεις τη διατροφή σου ή βρίσκεσαι σε μια διαδικασία που μετράς την καθημερινή πρόσληψη θερμίδων επειδή επιθυμείς να χάσεις κιλά, μπορεί να θέλεις να μειώσεις ακόμα και τις θερμίδες του καφέ. Πόσες παραπάνω θερμίδες έχει ο καφές με γάλα σε σχέση με τον σκέτο;

Πριν μπούμε στο θέμα μας, θα θέλαμε να σου πούμε ότι σ’ ό,τι φάση κι αν βρίσκεσαι, καλό είναι να μην γίνεσαι εμμονική με την μέτρηση των θερμίδων. Φυσικά να προσέχεις τι τρως και να φροντίζεις να μην ξεφεύγεις πολύ απ΄τον στόχο σου, ωστόσο, μην σου γίνει εμμονή η καταμέτρησή τους. Όπως έχουμε πει πολλές φορές, οι εμμονές, ειδικά

σ’ ό,τι έχει να κάνει με την υγεία μας, δεν είναι καλές.

Συνεχίζοντας, λοιπόν, όταν σε νοιάζουν οι θερμίδες, πραγματικά κάθε θερμίδα μετράει και αν μπορείς να αφαιρέσεις κάποιες “σταθερές” θερμίδες χωρίς να στερηθείς την απόλαυση, είναι ό,τι καλύτερο.

Το να μειώσεις τις θερμίδες που παίρνεις απ’ τον καφέ είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση, γιατί σε κάθε περίπτωση το να απολαμβάνεις τον καφέ σου σκέτο είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σου, ενώ μπορείς να γευτείς και σωστά το κάθε χαρμάνι!

Πριν, όμως, αναρωτηθείς για το γάλα, ας μιλήσουμε για τη ζάχαρη!

Pexels

Ο πιο εύκολος τρόπος να μειώσεις τις θερμίδες του καφέ που απολαμβάνεις είναι να μειώσεις ή να αφαιρέσεις τελείως τη ζάχαρη. Στην αρχή, μπορείς να πας απ’ τον γλυκό στον μέτριο, απ’ τον μέτριο στον ολίγη και μετά στον σκέτο. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο υποκατάστατο ζάχαρης. Να θυμάσαι πως 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη έχει περίπου 20 θερμίδες.

Πόσες θερμίδες έχει κάθε καφές και πόσες περισσότερες θερμίδες έχει ο καφές με γάλα;Ένας μονός εσπρέσο: 5 θερμίδες1 κούπα καφέ φίλτρου σκέτος: 2-3 θερμίδεςΈνας καπουτσίνο έχει τις 5 θερμίδες που έχει ο εσπρέσο συν 110 θερμίδες αν έχει πλήρες γάλα. Με γάλα με 0% λιπαρά, προστίθενται 75 θερμίδες, ενώ ο καπουτσίνο με γάλα σόγιας έχει συν 64 θερμίδες.Ο λάτε, ανάλογα με το γάλα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του, έχει συν 12-200 σε σχέση με τον εσπρέσο.Ένας ελληνικός καφές μέτριος: 25 θερμίδες. Σκέτος: 5 θερμίδες.

Όσον αφορά το γάλα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καφέ, παρακάτω οι θερμίδες των φυτικών:

Το γάλα αμυγδάλου έχει περίπου 12-13 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.Το γάλα βρώμης 53 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.Το γάλα ρυζιού 47 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.Το γάλα καρύδας 190 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Και τελικά πόσες παραπάνω θερμίδες έχει ο καφές με γάλα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα