Μόνο με ιατρική γνωμάτευση η πληρωμή της αναρρωτικής άδειας λόγω κορονοϊού

14:04 7/1/2022 - Πηγή: iPop

Πώς γίνεται η πληρωμή της αναρρωτικής άδειας λόγω κορονοϊού; Πολλοί εργαζόμενοι δεν μπορούσαν τις προηγούμενες ημέρες να πληρωθούν την άδεια ενώ νοσούσαν με κορονοϊό, έτσι, λοιπόν, ήρθε η διευκρίνιση εκ μέρους του ΕΦΚΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ποια είναι ακριβώς η διαδικασία

για την πληρωμή της αναρρωτικής άδειας.

Δεν αρκεί η προσκόμιση rapid ή PCR test για να πληρωθεί ασθενής από τον ΕΦΚΑ, αλλά όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις απαιτείται οπωσδήποτε ιατρική γνωμάτευση.

Ο ΕΦΚΑ δεν είναι ο οργανισμός που απλώς διαπιστώνει ότι κάποιος νοσεί, είναι ένας φορέας που διαχειρίζεται τα επιδόματα ασθενείας, που διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών. Για να καταβάλει τα χρήματα ο ΕΦΚΑ για έναν εργαζόμενο που κάθεται για πάνω από πέντε μέρες, ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό

Σημειώνεται πως η εντολή της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει σε ό,τι αφορά στην καταβολή του επιδόματος ασθενείας, ανεξαρτήτως αν τίθεται θέμα πανδημίας.

Ο κ. Τσάπαλος τόνισε, όμως, ότι δεν είναι αναγκαίο να εξεταστεί δια ζώσης ο ασθενής, καθώς «αν ο γιατρός είναι συνδεδεμένος με τον ΕΟΠΥΥ και το δηλώσει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, τότε ο ασθενής πληρώνεται κανονικά».

Όσον αφορά το ποσό της καταβολής, σημείωσε ότι όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, στην πληρωμή υπάρχει αναλογία εργοδότη – ΕΦΚΑ, εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει εξαντλήσει τις μέρες αναρρωτικής άδειας που δικαιούται.

Οι πέντε μέρες covid είναι έξτρα των ημερών αναρρωτικής άδειας που δικαιούται ο εργαζόμενος

Από τον ΕΟΔΥ έχει διευκρινιστεί μεταξύ άλλων ότι ο εργαζόμενος που νοσεί από κορονοϊό χρειάζεται να προσκομίσει στην εργασία του: 

Βεβαίωση θετικού αποτελέσματος που αποτελεί το αποδεικτικό νόσησης,Αν απαιτείται αναρρωτική άδεια μπορεί να απευθυνθεί στον οικογενειακό/θεράποντα ιατρό σας ή στον ιατρό εργασίας της Εταιρείας που εργάζεται.

Οδηγίες απ’ τον ΕΟΔΥ: Τι κάνω όταν βγει θετικό το τεστ ή έρθω σε επαφή με κρούσμα;

Στην περίπτωση που κάποιος έχει έρθει σε στενή επαφή με κρούσμα και βρίσκεται σε υποχρεωτική καραντίνα διευκρινίζεται ότι:

Ο ΕΟΔΥ δεν χορηγεί βεβαιώσεις καραντίνας για στενές επαφές.Η βεβαίωση καραντίνας των στενών επαφών χορηγείται αποκλειστικά από την ΓΓΠΠ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μόνο με ιατρική γνωμάτευση η πληρωμή της αναρρωτικής άδειας λόγω κορονοϊού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μόνο,mono