Ήξερες ότι και οι γάτες έχουν ράτσες; Αυτές είναι οι πιο ξεχωριστές και δημοφιλείς

18:23 23/7/2021 - Πηγή: iPop

Οι γάτες, παιχνιδιάρες και ανεξάρτητες, είναι το αγαπημένο κατοικίδιο όσων θέλουν να περνούν χρόνο στο σπίτι με την αγαπημένη τους χνουδωτή παρέα αφού δεν χρειάζονται πολλές βόλτες και προσοχή. Οι κεραμιδόγατες είναι το είδος γάτας που έχουμε συνηθίσει να συναντάμε στην Ελλάδα. Ήξερες όμως ότι υπάρχουν πολλές ράτσες γάτας ανά τον κόσμο οι οποίες μάλιστα είναι και ιδιαίτερα ακριβές; Με μακρύ, κοντό ή και καθόλου τρίχωμα, διαφορετικά αυτιά και μουσούδες, οι γάτες παραμένουν ένα πανέμορφο και αξιαγάπητο κατοικίδιο.

Πώς να εκπαιδεύσεις τη γάτα σου – Βασικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν

Δημοφιλείς ράτσες γάτας

Γάτα Περσίας

Η γάτα Περσίας είναι μια χνουδωτή γάτα με μακρύ τρίχωμα, στρογγυλό πρόσωπο και χαρακτηριστική κοντή μουσούδα. Οι πρώτοι τεκμηριωμένοι πρόγονοι της πέρσικης γάτας εισήχθησαν στην Ιταλία από την Περσία γύρω στο 1620. Είναι ήρεμη, κοινωνική, ευγενική, στοργική και ποτέ δεν εκφράζει επιθετικότητα προς τον άνθρωπο. Αντιθέτως, έχει πολύ έντονη συναισθηματικά σχέση με τον ιδιοκτήτη της. Οι γάτες Περσίας έχουν πολύ καλές σχέσεις με τις υπόλοιπες γάτες, τους σκύλους αλλά και τα μικρά παιδιά.

Γάτα Ιμαλαΐων

Η γάτα Ιμαλαΐων είναι πανομοιότυπη με την γάτα Περσίας. Δείχνει παχιά λόγω της πλούσιας γούνας της, αλλά συνήθως είναι μυώδης και δεν παχαίνει εύκολα. Το χρώμα στο σώμα τους μπορεί να είναι λευκό ή κρεμ, αλλά το πρόσωπο και τα άκρα (πόδια, αυτιά και ουρά) έχουν πάντα διαφορετικά και σκουρότερα χρώματα. Το πρόσωπό τους είναι επίπεδο, μάτια τους είναι πολύ μεγάλα και την ημέρα είναι γαλανά ενώ την νύχτα γίνονται κόκκινα. Είναι πανέξυπνες, κοινωνικές αλλά αρχικά ντροπαλές. Έχουν γλυκιά, σιγανή και μελωδική φωνή. Είναι ζώο που του αρέσει η συνήθεια, η γαλήνη και η ασφάλεια. Όταν ενηλικιωθούν, συνήθως είναι εξαιρετικά νωθρές και αργές στις κινήσεις τους.

Γάτα Μέιν Κουν

Μεγάλη σε μέγεθος με πυκνό και μακρύ τρίχωμα έχει κεφάλι μεσαίου μεγέθους και τετράγωνη μουσούδα, πολύ φουντωτή γούνα και φουντωτή ουρά. Έχει άψογες κυνηγετικές ικανότητες και είναι φτιαγμένη να αντέχει στους σφοδρούς χειμώνες. Οι γάτες Μέιν Κουν είναι κοινωνικές, στοργικές και εξαιρετικά ομιλητικές με ένα διακριτικό νιαούρισμα. Δεν πρόκειται για την τυπική γάτα αγκαλιάς αλλά της αρέσει πολύ να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους. Διατηρεί επίσης την επιδεξιότητά της ως θηρευτής. Ακόμα κι αν δεν έχει θύματα να κυνηγήσει, θα κρατήσει τις ικανότητές της κυνηγώντας τα παιχνίδια της.

Γάτα Βεγκάλης

Η γάτα Bengal είναι μια σχετικά νέα ράτσα που αρχικά προήλθε από τη διασταύρωση της ράτσας Asian Leopard Cat με μια οικόσιτη στην Αμερική. Είναι μεγαλόσωμες, πολύ μυώδεις γάτες με ρίγες ή βούλες που τις κάνουν να μοιάζουν με λεοπαρδάλεις. Είναι ιδιαίτερα, κινητικές και ενεργητικές και μπορεί να γίνουν πολύ απαιτητικές. Αγαπούν να σκαρφαλώνουν και να νιαουρίζουν συνεχώς.

Γάτα Σιάμ

Η γάτα του Σιάμ που σημαίνει “διαμαντένιο φεγγάρι” είναι μια από της πιο αναγνωρισμένες φυλές γάτας της ανατολής. Η γάτα Σιάμ χαρακτηρίζεται από τα μπλε αμυγδαλωτά μάτια, ένα τριγωνικό σχήμα κεφαλιού, μεγάλα μυτερά αυτιά, λεπτό και μυώδες σώμα. Είναι έξυπνες, κοινωνικές και παιχνιδιάρες. Αγαπούν την συντροφιά των ανθρώπων και τους αρέσει πολύ να βρίσκονται μαζί με άλλες γάτες.

Felice Wölke/unsplash

Γάτα Σφινξ

Η γάτα Σφιγξ είναι μια φυλή γάτας γνωστή για την έλλειψη γούνας. Η γάτα Σφιγξ, ως φυλή, αναπτύχθηκε μέσω επιλεκτικής αναπαραγωγής, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1960. Οι γάτες Σφιγξ είναι γνώστες για την εξωστρεφή συμπεριφορά τους, εμφανίζουν υψηλό επίπεδο ενέργειας, ευφυΐας, περιέργειας και αγάπης για τους ιδιοκτήτες τους. Είναι μια από τις φυλές γατών που μοιάζουν με σκύλους στον χαρακτήρα. Ωστόσο, εξαιτίας της έλλειψης γούνας αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα υγείας όπως ο καρκίνος του δέρματος.

Γάτα Σαβάνας

Οι γάτες Σαβάνας είναι πραγματικά ένα αιλουροειδές στο σαλόνι μας. Έχει ως πρόγονο το Serval, ένα άγριο, μεσαίου μεγέθους αιλουροειδές από την Αφρική, με μεγάλα αυτιά και μαύρα στίγματα. Η γάτα Σαββάνας είναι μια μεγαλόσωμη, ψηλή γάτα με μυτερά αυτιά και βούλες. Μοιάζει πολύ στην συμπεριφορά με τον σκύλο, αφού μπορεί εύκολα να εκπαιδευτεί και να πηγαίνει βόλτα με λουρί. Είναι κοινωνική, ενεργητική και παιχνιδιάρα και αγαπά την συντροφιά του ανθρώπου.

Paul Hanaoka/unsplash

Γάτα Σιβηρίας

Η γάτα Σιβηρίας θεωρείται η εθνική γάτα της Ρωσίας αφού θεωρείται ότι εμφανίστηκε στην Σιβηρία πριν περίπου 1000 χρόνια. Το τρίχωμά της είναι ημίμακρο και πολύ πυκνό, μία ιδιότητα που τη βοήθησε να επιβιώσει στις ακραίες συνθήκες παγετού της Σιβηρίας. Παρόλα αυτά, κατά την περίοδο του καλοκαιριού αποβάλλει πολύ τρίχωμα, με αποτέλεσμα η γούνα της να φαίνεται συνολικά κοντύτερη. Λατρεύει την συντροφιά του ανθρώπου, είναι εξαιρετικά κοινωνική και παιχνιδιάρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ήξερες ότι και οι γάτες έχουν ράτσες; Αυτές είναι οι πιο ξεχωριστές και δημοφιλείς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα