Συνταγή για κρέπες που δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς!

17:26 23/7/2021 - Πηγή: iPop

Το ξέρω πως το νούμερο ένα γλύκισμα του καλοκαιριού είναι το παγωτό. Αλλά πείτε μου ειλικρινά, ποιος μπορεί να αντισταθεί στις κρέπες είτε το χειμώνα είτε το καλοκαίρι; Οι κρέπες είναι ένα εύκολο, γρήγορο και ακαταμάχητο γλύκισμα. Τη ζέστη δεν τη λογαριάζω την κρέπα σαν κοιτάζω! Συνταγή για κρέπες, λοιπόν,

με μια ζύμη όνειρο!

Αν λοιπόν θες ένα μικρό γλύκισμα πάντα στο πιάτο σου, φτιάξε πολλά φύλλα κρέπας και βάλε τα κατάψυξη. 

Τα υλικά που θα χρειαστείς:1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 ½ κούπα γάλα1 κ.γ. αλάτι2 αυγά3 κουτάλια της λιωμένο βούτυροΠώς θα φτιάξεις τη συνταγή για κρέπες;Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αυγά και προσπαθώντας να κάνουμε όλα μας τα υλικά ένα παχύρευστο μείγμα.Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε σε δόσεις μέσα στο μπολ. Αυτή είναι και η τελευταία μας ευκαιρία ώστε να διαλύσουμε τυχόν σβόλους που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί στο αλεύρι.Μόλις ανακατέψουμε το μείγμα μας και όλα μας τα υλικά έχουν γίνει ένα. Αφήνουμε το μπολ μας στο ψυγείο για 30΄ ώστε να ξεκουραστεί και να σφίξει.Αφού περάσει η ώρα τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας ένα αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο βούτυρο. Το αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε το μείγμα μας. Τον χυλό μπορείτε άνετα να τον προσθέσετε στο τηγάνι με μια κουτάλα σούπας ή εναλλακτικά ένα μικρό φλιτζανάκι.Μόλις η κρέπα ψηθεί, είναι έτοιμη να τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να πάρει χρώμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο μείγμα.Εννοείται πως γεμίζουμε την κρέπα μας με ό,τι υλικό εμείς επιθυμούμε. Η δικιά μας κρέπα είναι με σοκολάτα και τριμμένο μπισκότο. Κλασική και σταθερή αξία!

*Tip: Όταν έριξα το μείγμα χωρίς να ρίξω βούτυρο από κάτω μου κόλλησε όλο το μείγμα στο τηγάνι.

Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram!

Η Μαρία Γριζά, με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά, είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Είναι συνδημιουργός των dish_makers.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Συνταγή για κρέπες που δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα