Ήρθε η προκήρυξη για την δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Αττική

07:56 5/1/2016 - Πηγή: iPop

Ήρθε τελικά η προκήρυξη από μεριάς του δήμου Αθηναίων σχετικά με την δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Αττική.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η οποία αναρτήθηκε στο cityofathens.gr:

«Ο δήμος Αθηναίων με διακήρυξη – εκδήλωση ενδιαφέροντος που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του www.cityofathens.gr, ξεκινά τη διαδικασία για την αγορά ή εκμίσθωση ακινήτου με σκοπό τη δημιουργία και εγκατάσταση Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ), εντός των ορίων του λεκανοπεδίου Αττικής.

Στην προκήρυξη που δημοσιεύεται στο https://www.cityofathens.gr/node/27660

δίδονται όλες οι προδιαγραφές και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απαντήσουν εγγράφως, έως τις 24 Ιανουαρίου.

Πληροφορίες δίνονται στη Διεύθυνση Οικονομικών Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας του δήμου, Λιοσίων 22, 3ος όροφος τηλ. 210 5277381».

Ο κ.Καμίνης εντός του Δεκεμβρίου, στην εισήγησή του σχετικά με το ζήτημα, είχε τονίσει:

Λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2014, σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασα τη νομοθετική πρόταση που επιμελήθηκε ο Νίκος Αλιβιζάτος και οι συνεργάτες του, για την κατασκευή και χωροθέτηση αποτεφρωτηρίου. Ζήτησα από τα πολιτικά κόμματα την υπερψήφισή της. Τότε με στήριξαν ελάχιστοι. Έθεσα ως μία από τις προτεραιότητες της δεύτερης δημαρχιακής θητείας μου, ένα δικαίωμα για το οποίο αγωνίστηκα, δίδαξα στο Πανεπιστήμιο και υπηρέτησα ως Συνήγορος του Πολίτη. Τώρα, η πρόταση Αλιβιζάτου είναι νόμος του κράτους

Να σημειώσουμε πως παράλληλα, και στη Θεσσαλονίκη αναζητάται χώρος για την δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, μιας και η απόφαση πήρε την έγκριση του ΔΣ.

The post Ήρθε η προκήρυξη για την δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Αττική appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα