Το βιβλίο της Χημείας σου είναι τόσο last year! Και να το γιατί…

21:15 4/1/2016 - Πηγή: iPop

Αν έχεις κάποιο βιβλίο της Χημείας κρατημένο, καλά θα κάνεις να το πετάξεις γιατί όλα θα αλλάξουν άμεσα, αφού τέσσερα νέα στοιχεία θα προστεθούν στον περιοδικό πίνακα.

Πιο αναλυτικά τα στοιχεία 113, 115, 117 και 118 έχουν πλέον αναγνωριστεί και επίσημα από την Διεθνή Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας (IUPAC), με έδρα τις ΗΠΑ. Η ανακοίνωση, έγινε από τον οργανισμό στις 30 Δεκεμβρίου και ουσιαστικά σημαίνει

πως η έβδομη σειρά του περιοδικού πίνακα πλέον είναι ολοκληρωμένη!

Αυτή η προσθήκη, είναι η πρώτη που γίνεται από το 2011, όπου και προστέθηκαν το στοιχείο 114 (Flerovium) και 116 (Λιβερμόριο).

Ο πίνακας επινοήθηκε από τον Ρώσο χημικό Ντμίτρι Μεντελέγιεφ το 1869 και κατηγοριοποιεί τα χημικά στοιχεία ανάλογα με το ατομικό τους.

«Η κοινότητα της χημείας είναι χαρούμενη που βλέπει τον αγαπημένο της πίνακα επιτέλους να συμπληρώνει την έβδομη σειρά» δήλωσε ο Jan Reedijk, πρόεδρος της Ανόργανης Χημείας του τμήματος IUPAC.

«Η IUPAC προς το παρόν αναζητεί τα επίσημα ονόματα των στοιχείων και τα σύμβολα τους. Προς το παρόν έχουν δοθεί προσωρινά ονόμα: ununtrium, (Uut ή 113), ununpentium (Uup, στοιχείο 115), ununseptium (Uus, στοιχείο 117), και ununoctium (Uuo, στοιχείο 118)» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την IUPAC, τα νέα στοιχεία μπορεί να ονομαστούν από μια μυθολογική έννοια, ένα ορυκτό, ένα τόπο ή μία χώρα, ένα ακίνητο ή έναν επιστήμονα.

Τα προτεινόμενα ονόματα που θα υποβληθούν, θα δέχονται την κριτική του κόσμου για 5 μήνες και μετά από αυτό το διάστημα η οργάνωση θα πάρει την τελική απόφαση.

The post Το βιβλίο της Χημείας σου είναι τόσο last year! Και να το γιατί… appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα