Εκτεθειμένοι σε επικίνδυνη τοξική ουσία οι Σύροι

07:46 5/1/2016 - Πηγή: iPop

Σε νευροπαραλυτικό αέριο σαρίν ή κάποια παρόμοια ουσία είναι εκτεθειμένοι πολλοί Σύροι, σύμφωνα με την σχετική έκθεση του ΟΗΕ έπειτα από την διερευνητική αποστολή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού τόνισε πως η αποστολή της ομάδας έγινε μετά της καταγγελίες της Κυβέρνησης της Συρίας για χρήση χημικών όπλων σε 11 διαφορετικές περιπτώσεις.

«Σε μια περίπτωση, η ανάλυση κάποιων δειγμάτων αίµατος υποδεικνύει ότι άτομα εκτέθηκαν σε κάποιο βαθμό

στο σαρίν ή σε κάποια ουσία που μοιάζει με το σαρίν. Η περαιτέρω διεξαγωγή έρευνας θα είναι απαραίτητη για να καθοριστεί πότε ή κάτω από ποιες συνθήκες μια τέτοια έκθεση μπορεί να συνέβη. Δεν είναι ξεκάθαρη η προέλευση του σαρίν ή της ουσίας που μοιάζει με αυτό. Η ομάδα δεν εντόπισε αποδεικτικά στοιχεία που θα διαλεύκαναν περισσότερο την ειδική φύση ή την προέλευση αυτής της έκθεσης», ήταν τα λόγια του γενικού διευθυντή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Να σημειώσουμε πως σε μια συμφωνία που είχε γίνει από την Αμερική, τη Ρωσία και την Συρία, είχε καταστραφεί το οπλοστάσιο με χημικά όπλα στην χώρα, με την Κυβέρνηση να κατηγορεί τους αντάρτες της αντιπολίτευσης για χρήση χημικών, ενώ η Δύση θεωρεί πως είναι σχεδόν αδύνατο να έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους όπλα.

Photo: Mohammed Badra/EPA

The post Εκτεθειμένοι σε επικίνδυνη τοξική ουσία οι Σύροι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα