Η τέλεια ζεστή σοκολάτα με φυστικοβούτυρο!

13:33 2/11/2019 - Πηγή: iPop

Συνταγή για την πιο τέλεια ζεστή σοκολάτα με φυστικοβούτυρο και σαντιγί που θα σε εκπλήξει, γιατί είμαστε σίγουροι ότι δεν έχεις ξαναδοκιμάσει!

Ζεστή σοκολάτα με φυστικοβούτυρο θα σκέφτεσαι και θα αναρωτιέσαι πώς αποφασίσαμε να συνδυάσουμε αυτά τα δύο υλικά. Κι όμως, η αντίθεση γλυκού και αλμυρού σε ανταμείβει και με το παραπάνω.

Είναι η συνταγή για ζεστή σοκολάτα

που θα φτιάχνεις όλο τον Χειμώνα και ιδιαίτερα όταν θα έχεις καλή παρέα στο σπίτι. Είσαι έτοιμος να βγάλεις χαρτί και μολύβι;

Τι θα χρειαστείς για τη ζεστή σοκολάτα με φυστικοβούτυρο;½ φλιτζάνι νερό2 φλιτζάνια γάλα1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο220 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη⅓ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες αλατιούμίνι marshmallows (για το σερβίρισμα)

Για την κρέμα:

1 κούπα κρύα κρέμα γάλακτος2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυροΠώς θα φτιάξεις τη ζεστή σοκολάτα με φυστικοβούτυρο;Συνταγή:

Για τη σοκολάτα:

Ρίχνουμε το νερό, το γάλα και την κρέμα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες.Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο κι ανακατεύουμε το μείγμα.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και τα δύο υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις νιφάδες αλατιού.

Για την κρέμα:

Ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και προσθέτουμε σε αυτό το φυστικοβούτυρο. Χτυπάμε τα δύο υλικά στο μίξερ σε μέτρια έως υψηλή ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστούν στη σαντιγί μας κορυφές.Όταν είναι έτοιμη και η κρέμα, ρίχνουμε τη ζεστή σοκολάτα σε κούπες και προσθέτουμε από πάνω την κρέμα και τα μίνι marshmallows. Προαιρετικά, μπορούν όσοι θέλουν να ρίξουν και λίγες ακόμη νιφάδες αλατιού.Διάβασε ακόμη:

Πλούσια και απολαυστική vegan ζεστή σοκολάτα!

Photo: Unsplash/Anuja Mary Tilj

Το άρθρο Η τέλεια ζεστή σοκολάτα με φυστικοβούτυρο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η τέλεια ζεστή σοκολάτα με φυστικοβούτυρο!,