Σπαταλάς 900 ώρες τον χρόνο κάνοντας αυτά τα 10 μικρά πράγματα!

11:56 2/11/2019 - Πηγή: iPop

Ό,τι κάνω είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά. Ακόμη και όταν είμαι με την οικογένειά μου, απαντάω σε emails ή σε μηνύματα για δουλειά. Και το πιο στενάχωρο είναι ότι η οικογένειά μου το έχει συνηθίσει. Όταν μάλιστα, αφήνω το κινητό μου εντυπωσιάζονται. Σου ακούγονται οικεία αυτά; Σπαταλάς χρόνο σε ανούσια πράγματα και δεν κάνεις σωστή διαχείριση χρόνου στη δουλειά.

Και ο χρόνος τρέχει, δεν περιμένει κανέναν, δεν χαρίζεται σε κανέναν. Η δουλειά, δεν τελειώνει ποτέ, εσύ μπαίνεις σε έναν φαύλο κύκλο που θεωρείς πώς δεν μπορείς να βγεις και να γλιτώσεις και κάπως έτσι… σπαταλάς χρόνο σε ανούσια

πράγματα και δεν καταλαβαίνεις ακριβώς πώς περνά ο χρόνος.

Η σωστή διαχείριση χρόνου στη δουλειά είναι το Α και το Ω για επαγγελματική αλλά και προσωπική επιτυχία.

Πόσο χρόνο κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα σπαταλάς κάνοντας τις παρακάτω δραστηριότητες; 

Κάθεσαι σε ένα ανούσιο και μη παραγωγικό meeting.Αντιμετωπίζεις αντιπερισπασμούς που θα μπορούσε εύκολα να τους διαχειριστεί κάποιος άλλος.Διαχειρίζεσαι emails που δεν έχουν και τόση αξία.Διαχειρίζεσαι ανούσια αιτήματα των συναδέλφων σου.Γράφεις reports που δεν έχουν καμία επίδραση και κανέναν δεν ενδιαφέρουν να τα διαβάσει.Βλέπεις βιντεάκια με γάτες στο YouTube, τσεκάρεις τα social media ή άλλες πλατφόρμες για να ξεφύγεις και να «καθαρίσει το μυαλό σου».Κάνεις επιχειρηματικές δραστηριότητες χαμηλού επιπέδου που η εταιρεία θα μπορούσε εύκολα να αναθέσει σε τρίτους με πολύ μικρότερο κόστος από τον χρόνο σου.Σβήνεις φωτιές που θα μπορούσαν εύκολα να είχαν αποφευχθεί.Κάνεις δουλειά γραφείου που δεν είναι δουλειά σου, όπως τα fax, την καθαριότητα, typing, τηλεφωνήματα κλπ).Κάνεις θελήματα που θα μπορούσε κάποιος άλλος να κάνει.

Τώρα πολλαπλασίασε το σύνολο επί 50 εβδομάδες τον χρόνο. Τόσες ώρες σπαταλάς από τον προσωπικό χρόνο για δουλειά που δεν έχει και τόση αξία.

Ο David Finkel συγγραφέας του βιβλίου The Freedom Formula, ανέφερε πως έκανε αυτό το τεστ σε μια πρόσφατη επιχειρηματική διάσκεψη και τα μέλη του ακροατηρίου ανέφεραν κατά μέσο όρο 18 ώρες εβδομαδιαίως για σπατάλη χρόνου.

Δηλαδή, περισσότερες από 900 ώρες κάθε χρόνο χάθηκαν χωρίς ουσία! Και πίστεψέ με οι 900 ώρες είναι πολλές, είναι πάρα πολλές για να πηγαίνουν χαμένες.

unsplash/Harry Sandhu

Αυτό που προκαλεί μια τοξική συμπεριφορά στη δουλειά… σε όλες τις γυναίκες!

Η στρατηγική για τη διαχείριση του χρόνου

Ας πούμε πως σπαταλάς 18 ώρες την εβδομάδα για tasks που δεν έχουν και τόση αξία. Αφήνεις τις δραστηριότητες που έχουν σημασία και για όταν θα βρεις χρόνο και θα πας σπίτι σου, για όταν θα έχουν φύγει όλοι από το σπίτι, όταν θα έχει ησυχία στο γραφείο και το κινητό σου σταματήσει να χτυπά… αλλά ξεχνάς πως μέχρι τότε θα είσαι πιο εξαντλημένος από ότι νομίζεις.

Έχει έρθει η ώρα να σκεφτείς τα πράγματα λίγο διαφορετικά και να κάνεις μια καλή διαχείριση του χρόνου σου. Από εδώ και πέρα ξεκίνα πρώτα με όλα αυτά που έχουν μεγαλύτερη αξία στη δουλειά, δομημένες σωστά μέσα στην ημέρα σου, ώστε να έχεις ολοκληρώσει τις πιο δύσκολες δουλειές, πιο νωρίς και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στόχος είναι να αλλάξεις δηλαδή, τις προτεραιότητές σου. Να κάνεις όλη τη σημαντική δουλειά στο γραφείο, και στη συνέχεια να μπορείς να πας σπίτι και να χαλαρώσεις, να είσαι με τους αγαπημένους σου και να αφήσεις τη δουλειά στη… δουλειά!

Διαβάστε επίσης:

Οι πρώτες 7 λέξεις αρκούν για να σε προσλάβουν σε μια δουλειά!

Photo: unsplash/Samantha Gades

Το άρθρο Σπαταλάς 900 ώρες τον χρόνο κάνοντας αυτά τα 10 μικρά πράγματα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα