Η τέχνη του να βρίσκεις τη χαρά στα μικρά και καθημερινά πράγματα. 10 από αυτά, μας έκαναν να χαμογελάσουμε σήμερα!

17:52 27/1/2022 - Πηγή: iPop

Καμιά φορά ψάχνουμε να βρούμε πράγματα που μας δίνουν χαρά, αλλά τελικά η χαρά είναι μπροστά στα μάτια μας. Αν δεν την ψάξεις δεν θα τη βρεις! Κάθε μέρα έχει τουλάχιστον ένα λόγο για να είμαστε χαρούμενοι. Αν μπορέσεις να βρεις περισσότερα από ένα τότε είσαι ένας πραγματικά τυχερός άνθρωπος. Η χαρά μπορεί να είναι κρυμμένη εκεί που δεν την περιμένεις αλλά αν την αναζητήσεις θα ξεπεταχτεί μπροστά σου και θα σε παρασύρει. Είναι θέμα οπτικής το να βλέπεις γύρω σου ομορφιά και χαρά. Ίσως και εσύ σκέφτεσαι πόσο διαφορετικά μπορεί να αντιδράσουν διαφορετικά άτομα στην ίδια κατάσταση, σίγουρα σε αυτό

έχει να κάνει η οπτική του ανθρώπου.

FreepikΜικρά πράγματα που μας δίνουν χαράΟ πρωινός καφές! Η μυρωδιά από τα φρεσκοπλυμένα ρούχαΤο να έχεις καθαρίσει το σπίτι σου και να χαλαρώνεις απολαμβάνοντάς το καθαρόΝα περνάς μπροστά από φούρνο όταν βγαίνει το ψωμίΗ άνευ όρων αγάπη του κατοικίδιου σου ή οποιουδήποτε ζώου αδέσποτου που βλέπεις στο δρόμοΗ άνευ όρων αγάπη των παιδιών σουΤο να χάνεσαι μέσα στην αγκαλιά των αγαπημένων σου προσώπωνΝα ανοίγεις ένα καινούριο βιβλίο, να μην ξέρεις τι θα συναντήσεις μέσα στις σελίδες του και να γίνεται το αγαπημένο σου βιβλίο. Το να βιώνεις κάθε μέρα μια «aha moment»! Κάθε μέρα το ψάχνω αυτό στη ζωή μου, είτε στις σελίδες ενός βιβλίου, είτε σε περιεχόμενο στο YouTube είτε κάνοντας απλή έρευνα στο Google! Aha Moment! Αυτή η στιγμή έμπνευσης, που μαθαίνεις κάτι νέο, που λάμπει η λάμπα της ιδέας δίπλα στο μυαλό σου όπως στα καρτούν. Αξία ανεκτίμητη!Μου δίνει χαρά ότι ξύπνησα και είμαι ακόμα εδώ. Δεν το θυμάμαι κάθε μέρα, δεν ευγνωμονώ κάθε μέρα για το γεγονός ότι ξύπνησα και είμαι υγιής, το ξεχνάμε μέσα στο τρέξιμο και την καθημερινότητα αλλά αν αυτός δεν είναι ένας λόγος για να χαίρεσαι, τότε ποιος είναι; Δεν θα είμαστε για πάντα εδώ και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Εύχομαι να παρατείνουμε όσο περισσότερο μπορούμε την παραμονή μας εδώ.

20 καθημερινά και δωρεάν πράγματα που μπορούν να σε κάνουν χαρούμενη

Τι γυρεύεις;

Σε αυτή τη ζωή ότι γυρεύεις αυτό θα βρεις. Αν γυρεύεις λόγους για να χαρείς θα βρεις αρκετούς. Αν γυρεύεις λόγους για να γκρινιάξεις, υπάρχουν και από αυτούς. Και εγώ έχω πολλούς από αυτούς, αλλά επιλέγω να μην τους δώσω δύναμη. Σε ό,τι επιλέξουμε να δώσουμε τη σκέψη και την ενέργειά μας, αυτό θα δυναμώσουμε. Άρα εμείς κρατάμε την πίτα και το μαχαίρι. Οι σκέψεις μας γίνονται συναισθήματα και τα συναισθήματα αυτά λαμβάνουν σάρκα και οστά.

Τι να κάνω αν δεν μπορώ να σκεφτώ με τίποτα θετικά;

Δεν είναι αυτό τοξική θετικότητα που την έχουν κάνει κάποιοι καραμέλα και νιώθουν πίεση από τη θετική διάθεση που έχουν οι άνθρωποι γύρω τους. Δεν αφήνουμε τα συναισθήματά μας να φιμωθούν. Αν έρθει ένα δυσάρεστο συναίσθημα, το ακούμε, το αγκαλιάζουμε, προσπαθούμε να το καταλάβουμε, δεν το καλύπτουμε κάτω από το χαλί. Δίνουμε το χρόνο που του αναλογεί και προχωράμε παρακάτω.

Δεν είναι όλη η ζωή χαρά και λουλουδάκια. Θα ήταν τόσο βαρετή αυτή η συνεχόμενη ευχάριστη διάθεση χωρίς αλατοπίπερο. Τελειώνοντας αυτό το άρθρο αυτό που θα ήθελα να σου μείνει, είναι το θέμα της οπτικής και ότι ακόμα και κάτι άσχημο, κάτι μπορεί να υπάρχει καλό, αρκεί να το αναζητήσεις όταν πάρεις το χρόνο σου και γιατρέψεις τις πληγές σου.

Σου εύχομαι αγαπημένε αναγνώστη, να βρίσκεις έστω και ένα λόγο κάθε μέρα που να σε κάνει χαρούμενο!

Βαρέθηκες και εσύ να διαβάσεις ποστ αυτοβελτίωσης στα social media;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η τέχνη του να βρίσκεις τη χαρά στα μικρά και καθημερινά πράγματα. 10 από αυτά, μας έκαναν να χαμογελάσουμε σήμερα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
χαρα στα καθημερινα
Τυχαία Θέματα