Δήμος Αθηναίων: Πώς μπορείς να διεκδικήσεις αποζημίωση εάν υπέστη ζημιές το αυτοκίνητό σου

11:03 27/1/2022 - Πηγή: iPop

Αποζημιώσεις για οχήματα που υπέστησαν ζημιές λόγω του χιονιά δίνει ο Δήμος Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, έδωσε εντολή στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες «να αντιμετωπίζουν κατά προτεραιότητα», τις σχετικές αιτήσεις αποζημίωσης που θα καταθέσουν δημότες. 

Προϋπόθεση για την υποβολή των αιτήσεων είναι τα οχήματα να βρίσκονταν σταθμευμένα είτε σε κοινόχρηστο χώρο, είτε σε οδικό δίκτυο αρμοδιότητας του δήμου.

Πώς λειτουργούν την Πέμπτη 27/1 σχολεία,

ιδιωτικός και δημόσιος τομέας

Τη σχετική αίτηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα να την υποβάλουν ηλεκτρονικά στην αρμόδια Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, στη διεύθυνση [email protected] ή να απευθύνονται στη Διεύθυνση Πρωτοκόλλου του Δήμου (Λιοσίων 22 – 2ος όροφος).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, αμέσως μετά την παραλαβή της αίτησης, η Διεύθυνση Πρασίνου θα ζητήσει από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

3+1 σημαντικά tips για ασφαλή οδήγηση στο χιόνι

Τι γίνεται με τις αποζημιώσεις όσων εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό;

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μίλησαν στο MEGA, αναφέροντας ότι δεν γίνεται η αποζημίωση να είναι για το όχημα και όχι για τα πρόσωπα που αντιμετώπισαν πρόβλημα.

Ο ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι η αποζημίωση για την ψυχική οδύνη μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 100.000 ευρώ, ενώ είπε ότι αν κάποιος λάβει ένα ποσό εξωδικαστικά, δεν θα μπορεί να έχει άλλες διεκδικήσεις.

Αν κάποιος είχε ατύχημα σε αυτούς τους δρόμους, θα λάβει αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία, αλλά επειδή τα ατυχήματα ήταν πάρα πολλά, οι εταιρείες θα στραφούν κατά της Αττικής Οδού ή της Περιφέρειας και των δήμων για τους υπόλοιπους οδικούς άξονες. Είναι σίγουρο ότι θα ασκήσουν το αναγωγικό δικαίωμα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που έπεσαν δέντρα και κλαδιά πάνω στα αυτοκίνητα. Αν δεν έχει ασφάλεια για φυσικά φαινόμενα, θα πρέπει να κινηθούν νομικά κατά των ΟΤΑ για να λάβουν αποζημιώσεις. Και οι περιπτώσεις ήταν πάρα πολλές

Τέλος, τονίστηκε πως όσοι πολίτες δεχθούν να λάβουν τις 2.000 ευρώ, ενδεχομένως να χάσουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν οποιαδήποτε άλλη αποζημίωση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δήμος Αθηναίων: Πώς μπορείς να διεκδικήσεις αποζημίωση εάν υπέστη ζημιές το αυτοκίνητό σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα