Ο πρίγκιπας Andrew αρνείται τη στενή φιλία του με την Ghislaine Maxwell – Τι υποστηρίζουν τα δικαστικά έγγραφα που κατέθεσε;

11:59 27/1/2022 - Πηγή: iPop

Ο πρίγκιπας Andrew αρνήθηκε ότι είναι στενός φίλος της καταδικασμένης για sex trafficking Ghislaine Maxwell, σε μια νομική απάντηση στη γυναίκα που τον μηνύει στις ΗΠΑ για σεξουαλική επίθεση.

Οι δικηγόροι του πρίγκιπα υποστηρίζουν, επίσης, ότι θέλει να παρουσιαστεί ενώπιον ενόρκων για να αμφισβητήσει την αξίωση που άσκησε η Virginia Giuffre.

Η κα Giuffre ισχυρίζεται ότι της επιτέθηκε όταν ήταν 17 ετών σε σπίτι που άνηκε στην Maxwell και τον παιδόφιλο

Jeffrey Epstein.

Ωστόσο, στο δικαστικό έγγραφο 11 σελίδων, που κατατέθηκε την Τετάρτη, 26/1, η νομική ομάδα του πρίγκιπα Andrew απαριθμεί μια σειρά από λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι η αγωγή της πρέπει να απορριφθεί.

Ένας παράγοντας που ζητούν από το δικαστήριο να εξετάσει είναι το ζήτημα της συναίνεσης.

Ο Δούκας της Υόρκης αρνείται σταθερά όλες τις κατηγορίες εναντίον του

Το έγγραφο λέει: «Αν υποθέσουμε, χωρίς να παραδεχθούμε, ότι η Giuffre έχει υποστεί οποιονδήποτε τραυματισμό ή ζημία που φέρεται στην καταγγελία, οι αξιώσεις της Giuffre παραγράφονται από το δόγμα της συναίνεσης».

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι ο πρίγκιπας Andrew «παραδέχεται ότι γνώρισε τον Epstein το 1999 ή γύρω στο 1999», αλλά αρνείται ότι συμμετείχε σε οποιαδήποτε κακοποίηση.

Υπόθεση Epstein: Αποκαλύφθηκε η συμφωνία διευθέτησης με την Virginia Giuffre και όλα δείχνουν πως προστατεύει τον πρίγκιπα Andrew

Όσον αφορά τη φωτογραφία του πρίγκιπα με το χέρι του γύρω από την κυρία Giuffre, με την Maxwell στο βάθος, οι δικηγόροι του λένε ότι δεν έχουν αρκετές πληροφορίες για να παραδεχτούν ή να αρνηθούν την ύπαρξή της.

Σε άλλο σημείο, το έγγραφο «διαψεύδει» τον ισχυρισμό της κυρίας Guiffre ότι ο πρίγκιπας Andrew ήταν στενός φίλος του Maxwell.

Γράφοντας σε έναν αμερικανό δικαστή, οι δικηγόροι του αναφέρουν: «Ο πρίγκιπας Andrew απαιτεί δια του παρόντος μια δίκη από ενόρκους για όλα τα αίτια της αγωγής που προβάλλονται στην καταγγελία».

Η αμερικανίδα δικηγόρος Lisa Bloom, η οποία εκπροσωπεί τις γυναίκες που κατήγγειλαν τη Maxwell και τον Epstein, χαρακτήρισε αυτή την απαίτηση «κίνημα δημοσίων σχέσεων», λέγοντας ότι η κ. Guiffre είχε ήδη ζητήσει μια δίκη από ενόρκους.

Είπε ότι το αίτημα του πρίγκιπα Andrew ήταν «χωρίς νόημα», καθώς ήταν συνταγματικό δικαίωμα της κας Giuffre να έχει μια δίκη από ενόρκους, εάν τη ζητούσε.

Ο πρίγκιπας Andrew έδειξε ότι είναι έτοιμος να το αντιμετωπίσει στο δικαστήριο, απορρίπτοντας κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς εναντίον του.

Ακόμη και αυτή η διαβόητη φωτογραφία με τη Virginia Giuffre και την Ghislaine Maxwell απορρίπτεται ως αναπόδεικτη.

«Ο πρίγκιπας Andrew δεν διαθέτει επαρκείς πληροφορίες για να παραδεχτεί ή να αρνηθεί τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν φωτογραφικά στοιχεία για την υποτιθέμενη συνάντησή του με τον Giuffre», λέει η νομική απάντησή του.

Η νομική του ομάδα δεν δίνει κανένα λόγο, με σθεναρή άρνηση οποιασδήποτε αδικοπραγίας και επιτίθεται στην εγκυρότητα των αξιώσεων εναντίον του.

Max Mumby/Indigo/Getty Images

Ο πρίγκιπας Andrew αμφισβητεί τώρα αυτήν την υπόθεση ως ιδιώτης και αυτή η τελευταία κίνηση ανοίγει το δρόμο για μια δίκη βόμβα το φθινόπωρο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η καταγγέλλουσα ισχυρίζεται στη μήνυση που κατέθεσε, ότι ο δισεκατομμυριούχος Jeffrey Epstein την ανάγκασε να βρεθεί ερωτικά με τους φίλους του, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Andrew και ότι ο πρίγκιπας γνώριζε ότι εκείνη ήταν ήταν ανήλικη.⁠

Με βάση αυτές τις κατηγορίες το Παλάτι του Buckingham απομάκρυνε τον Πρίγκιπα Andrew από τους στρατιωτικούς του τίτλους και τις προθέσεις του και είπε ότι θα αμφισβητήσει την υπόθεση ως ιδιώτης.

Τα νέα δικαστικά έγγραφα περιγράφουν τον δεύτερο γιο της Βασίλισσας ως «Πρίγκιπας Andrew, Δούκας της Υόρκης γνωστός και ως Andrew Albert Christian Edward, υπό την προσωπική του ιδιότητα».

Σε μια δήλωση, ο David Boies – ο οποίος εκπροσωπεί την κα Giuffre – είπε ότι ο πελάτης και η νομική του ομάδα «ανυπομονούν να αντιμετωπίσουν τον πρίγκιπα Andrew με τις αρνήσεις του και τις προσπάθειες να κατηγορήσει την κα Giuffre για τη δική της κακοποίηση κατά την κατάθεσή του και στη δίκη».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο πρίγκιπας Andrew αρνείται τη στενή φιλία του με την Ghislaine Maxwell – Τι υποστηρίζουν τα δικαστικά έγγραφα που κατέθεσε; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα