Η συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας για την επίθεση του ροτβάιλερ στο βρέφος

09:38 13/9/2019 - Πηγή: iPop

Η επίθεση του ροτβάιλερ στο βρέφος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του έχει προκαλέσει αίσθηση και έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Η κατάθεση της μητέρας και το ιατρικό ανακοινωθέν.

Η επίθεση του ροτβάιλερ στο βρέφος στα Γλυκά Νερά την Πέμπτη είναι ένα τραγικό περιστατικό. Το απόγευμα της Πέμπτης η μητέρα με την παρουσία ψυχολόγου κατέθεσε για το τι ακριβώς συνέβη.

Στην τετράωρη κατάθεσή της, όπως είπε βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σπίτι και ήταν η ίδια που το μετέφερε στο νοσοκομείο.

«Ήμουν στο σπίτι και καθάριζα το μπάνιο. Είχα αφήσει το μωρό στο καλαθάκι του στο σαλόνι.

Άκουσα κλάματα και βγήκα. Το σκυλί είχε σκίσει τη σίτα της μπαλκονόπορτας και είχε στο στόμα του το μωρό», είπε η μητέρα σε κατάσταση σοκ στους αστυνομικούς.

Γρήγορα το βρέφος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης όπου οι γιατροί παρά τις προσπάθειές τους να το επαναφέρουν στη ζωή, διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Το ροτβάιλερ που ανήκει στην οικογένεια ήταν έξω στο μπαλκόνι καθώς ζήλευε το μωρό και κατάφερε να περάσει την προστατευτική σίτα και να του επιτεθεί ενώ βρισκόταν στο σαλόνι.

Το σκυλί μεταφέρθηκε σε εγκαταστάσεις φιλοζωικής οργάνωσης και αναμένεται να αποφασίσει εισαγγελέας για το αν θα θανατωθεί ή όχι.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Θυμίζουμε ότι το 2016 ένα ροτβάιλερ είχε επιτεθεί σε ένα παιδάκι 5 χρονών και το είχε κατασπαράξει.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Σήμερα το πρωί στις 09.40 πμ, βρέφος θήλυ 2 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας από τη μητέρα του. Κατά την αντικειμενική εξέταση δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις»,  αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν.

Αμέσως μετά την εισαγωγή του στα Εξωτερικά Ιατρεία έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών χωρίς αποτέλεσμα. «Η μητέρα υποστήριξε ότι ο σκύλος του σπιτιού επιτέθηκε στο βρέφος. Η σωρός μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία», καταλήγει το ανακοινωθέν

Οι μαρτυρίες των γειτόνων

Οι γείτονες ανέφεραν πως το σκυλί βρισκόταν σε έναν μικρό χώρο στο μπαλκόνι ενώ ήταν άγριο και διαρκώς γάβγιζε.

Με το που βγήκα έξω, βλέπω την κυρία να βγαίνει έξω τρέχοντας με το μωρό στα χέρια και να μπαίνει στο αυτοκίνητό της. Δεν πρόλαβα ούτε να τη ρωτήσω τι συμβαίνει. Είδα αίματα. Δεν άκουσα κιχ από το μωρό. Άκουσα μετά ότι ο σκύλος επιτέθηκε στο μωρό. Είδα μόνο αυτό. Την κυρία να τρέχει με το μωρό, προφανώς για να πάει στο νοσοκομείο. Φαίνεται άγριο σκυλί. Το είχε στο μπαλκόνι. Είναι ροτβάιλερ νομίζω. Πρόσφατα είχε γεννήσει η κυρία κι απ’ ό,τι ξέρω είχε δύσκολη εγκυμοσύνη

Ένας άλλος γείτονας αναφέρει πως το σκυλί γάβγιζε κάθε μέρα, όλη μέρα ως το βράδυ. «Προφανώς το σκυλί δεν είχε μεγάλη επαφή με τον έξω κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα έχει άλλα τρία παιδιά, τρία αγόρια τα οποία ο πατέρας τους τα πήγαινε στο σχολείο εκείνη την ώρα. Και οι τρεις γιοι της δεν γνωρίζουν τίποτα για το συμβάν και θα ενημερωθούν για την αδερφή τους με τη βοήθεια ειδικού ψυχολόγου.

Διαβάστε επίσης:

Συνέλαβαν 19χρονη για την εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία

Το άρθρο Η συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας για την επίθεση του ροτβάιλερ στο βρέφος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα