Ο λόγος που πρέπει να βλέπεις τους φίλους σου καθημερινά!

17:04 12/9/2019 - Πηγή: iPop

Ο χρόνος που περνάς με τους φίλους σου είναι πολύτιμος κι αυτό έρχεται να μας το επιβεβαιώσει και μια νέα έρευνα. Καθώς μεγαλώνουμε βρισκόμαστε ολοένα και λιγότερο με τους φίλους μας και αυτό μας βλάπτει.

Ο χρόνος που περνάς με τους φίλους σου είναι πολύ σημαντικός και ειδικά στην ηλικία των 50 και των 60 συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας αργότερα στη ζωή.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο University College London και έδειξε πως

η κοινωνική επαφή όταν είσαι πιο νέος μειώνει τις πιθανότητες ενός ατόμου να υποφέρει από άνοια σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η άνοια είναι μια παγκόσμια πρόκληση για την υγεία αλλά υπάρχουν τρόποι να αποφευχθεί. Η κοινωνική επαφή στη μέση ηλικία και αργότερα στη ζωή, μειώνει το κίνδυνο της άνοιας. Αυτό το εύρημα θα μπορούσε να τροφοδοτήσει στρατηγικές για τη μείωση του κινδύνου να αναπτύξει άνοια ένας άνθρωπος, ενώ προσθέτει κι έναν ακόμη λόγο για να επικοινωνήσεις με τον διπλανό σου και να βρεις τρόπους να μειώσεις την απομόνωση και τη μοναξιά.

PixabayΟ χρόνος που περνάς με τους φίλους σου και η… άνοια

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα δεδομένα που συλλέχθηκαν για μια προηγούμενη μελέτη, αποτελούμενη από 10.228 συμμετέχοντες οι οποίοι ερευνήθηκαν σε έξι διαφορετικές χρονικές στιγμές, μεταξύ 1985 και 2013, σχετικά με τις κοινωνικές τους συνήθειες, τη συχνότητα επαφής με τους φίλους κ.λπ. Κάθε συμμετέχων ολοκλήρωσε επίσης, μια ετήσια γνωστική έκθεση που ξεκίνησε το 1997 και οι ερευνητές παρακολούθησαν τα ιατρικά αρχεία κάθε ατόμου μέχρι το 2017 προκειμένου να δουν αν έχουν αναπτύξει άνοια ή όχι.

Οι συγγραφείς της μελέτης επικεντρώθηκαν στη σχέση μεταξύ των επιπέδων κοινωνικής επαφής ηλικίας 50, 60 και 70 ετών και στη συνέχεια στη διάγνωση της άνοιας.

Δες πόσους φίλους πρέπει να έχεις σύμφωνα με τους επιστήμονες!

Η ανάλυση αποκάλυψε ότι η ισχυρή κοινωνική επαφή στην ηλικία των 60 ετών συνδέθηκε πράγματι με έναν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας αργότερα στη ζωή. Ένα άτομο που περνούσε χρόνο με τους φίλους του σε καθημερινή βάση στην ηλικία των 60 ετών, ήταν 12% λιγότερο πιθανό να πάσχει από άνοια από κάποιον περνούσε ελάχιστο χρόνο με τους φίλους του κάθε λίγους μήνες. Παρόμοιες συσχετίσεις παρατηρήθηκαν όσον αφορά την κοινωνική επαφή στην ηλικία των 50 και 70 ετών και την εμφάνιση της άνοιας αργότερα στη ζωή.

Ο χρόνος που περνάς με τους φίλους σου είναι πολύτιμος, λοιπόν, και για την υγεία σου. Εκτός από αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικός για την ψυχική σου υγεία, καθώς σου φτιάχνει τη διάθεση, είσαι πιο παραγωγικός και νιώθεις λιγότερη μοναξιά.

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει με τους κακούς φίλους; H έρευνα που δεν περιμέναμε ποτέ!

Credits: Philipp Cordts, Unsplash

Το άρθρο Ο λόγος που πρέπει να βλέπεις τους φίλους σου καθημερινά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο λόγος που πρέπει να βλέπεις τους φίλους σου καθημερινά!,