Η Ρωσία περιόρισε την πρόσβαση των πολιτών της στο Facebook – Κατηγορεί την πλατφόρμα για “λογοκρισία”

12:45 26/2/2022 - Πηγή: iPop

Η ρωσική κυβέρνηση περιόρισε εν μέρει την πρόσβαση της χώρας στο Facebook την Παρασκευή 25/02, αφού το ρωσικό υπουργείο Επικοινωνιών κατηγόρησε το κοινωνικό δίκτυο για παράνομη λογοκρισία. Σε ανακοίνωσή τους, αξιωματούχοι του υπουργείου ανέφεραν ότι το Facebook είχε διαπράξει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και «παραβίασε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ρώσων πολιτών» όταν το κοινωνικό δίκτυο φέρεται να απέκλεισε πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην πλατφόρμα

του.

5 εφαρμογές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (ακόμα κι αν κοπεί το Ίντερνετ)

Η Ρωσία περιορίζει την πρόσβαση στο Facebook μετά από τον αποκλεισμό τον media της από την πλατφόρμα

Η λίστα φέρεται να περιλαμβάνει τους επίσημους λογαριασμούς Facebook των RIA Novosti, Zvezda TV, Lenta.ru και Gazeta.ru, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Σε απάντηση στους ισχυρισμούς, ο πρόεδρος των παγκόσμιων υποθέσεων της Meta, Νικ Κλεγκ, δήλωσε ότι η Ρωσία έδωσε εντολή στην εταιρεία να «σταματήσει τον ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων και την επισήμανση» των τεσσάρων ρωσικών καταστημάτων.

«Αρνηθήκαμε», είπε ο Κλεγκ σε δήλωση. «Οι απλοί Ρώσοι πολίτες χρησιμοποιούν τις εφαρμογές μας για να εκφραστούν και να οργανωθούν για δράση. Θέλουμε να συνεχίσουν να κάνουν τη φωνή τους να ακούγεται, να μοιράζονται ό,τι συμβαίνει και να οργανώνονται μέσω των διαφόρων πλατφορμών του Meta».

Η ρωσική δράση υπογραμμίζει πως ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει θέσει τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε επισφαλή θέση, εστιάζοντας την παγκόσμια προσοχή στην ικανότητά τους να μετριάζουν το περιεχόμενο που κυμαίνονται από γραφικές επιτόπιες αναφορές για τη σύγκρουση μέχρι παραπληροφόρηση και προπαγάνδα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Ρωσία περιόρισε την πρόσβαση των πολιτών της στο Facebook – Κατηγορεί την πλατφόρμα για “λογοκρισία” εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Facebook – Κατηγορεί, “λογοκρισία”,rosia, Facebook – katigorei, “logokrisia”