Η πιο νόστιμη συνταγή για παπουτσάκια

15:30 6/9/2020 - Πηγή: iPop

Ο πιο νόστιμος τρόπος να μαγειρέψεις τη μελιτζάνα είναι να την κάνεις παπουτσάκια στο φούρνο! Είναι ένα φαγητό το οποίο είναι νόστιμο και εύκολο, αν εξαιρέσεις λίγο τον μπελά του μαγειρέματος του κιμά και της μπεσαμέλ αν επιλέξεις να βάλεις φυσικά. Σε κάθε περίπτωση αξίζει τον κόπο αφού το αποτέλεσμα θα σε κάνει να γλύφεις και τα δάχτυλα σου. Ακόμα ένα θετικό είναι ότι ταυτόχρονα σε ένα φαγητό τρως και το λαχανικό σου το οποίο πολλές φορές κάνεις skip στο καθημερινό μενού!

Τι θα χρειαστείς για τα παπουτσάκια10 μελιτζάνες3 κρεμμύδιαΑλάτιΠιπέρι1 κύβο
κόταςΛίγο μαϊντανόΕλαιόλαδοΣάλτσα τομάταςΠώς θα φτιάξεις τα παπουτσάκιαΚαθαρίζουμε τις μελιτζάνες σε 4 σημεία και τις χαράζουμε στη μέση. Τις τηγανίζουμε λίγο μέχρι να μαραθούν.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό.Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε λίγο να βράσουν. Τα κρατάμε μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.Βάζουμε τις μελιτζάνες στο ταψί και τις ανοίγουμε στη μέση, εκεί όπου τις χαράξαμε και τις γεμίζουμε με τη σάλτσα.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά αφού σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο.

Στην ίδια συνταγή μπορείς να προσθέσεις κιμά και μπεσαμέλ! Αν προτιμήσεις να τα μαγειρέψεις έτσι μη ξεχάσεις να βάλεις και παρμεζάνα πάνω από τη μπεσαμέλ και να ξεσκεπάσεις το ταψί στο τέλος για να ροδίσουν οι μελιτζάνες σου από πάνω! Καλή σου απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Παπουτσάκια κολοκύθι για χορτοφάγους

Photo: Pexels

Το άρθρο Η πιο νόστιμη συνταγή για παπουτσάκια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα