Η No1 συμβουλή για να γλιτώσεις το jet lag

19:23 25/8/2019 - Πηγή: iPop

Φτιάχνεις ήδη βαλίτσες για κάποιον υπέροχο προορισμό στην άλλη άκρη του Ατλαντικού; Αξίζει να κάνεις ένα σύντομο διάλειμμα για μια συμβουλή που σίγουρα θα σε ενδιαφέρει. Ξέρεις ότι υπάρχει ο κίνδυνος να χαλάσεις τις διακοπές σου με το jet lag.

Ο διεθνής όρος αναφέρεται στις κακοδιαθεσίες, που προκαλούν οι «χρονολογικές διαταραχές των βιολογικών ρυθμών, των ταξιδιωτών και όταν η κατεύθυνση της πτήσεως είναι προς Δυσμάς ή προς Ανατολάς και μόνο».

Κάθε οργανισμός έχει έναν ημερονύκτιο ρυθμό, ο οποίος διαταράσσεται

όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο σε προορισμό με μεγάλη διαφορά ώρας από το σημείο εκκίνησής σου. Για να αποφύγεις την πιθανότητα να χάσεις έστω και μία ώρα από τις διακοπές σου, λόγω της προσαρμογής στον προορισμό, η λύση είναι πιο απλή από ό,τι νομίζεις!

Ένα μεγάλο πρωινό, πλούσιο σε υδατάνθρακες μπορεί να μας προφυλάξει από το jet lag. Μπορεί τα τηγανητά να μην είναι πρώτα στη λίστα του πρωινού σου, αλλά τουλάχιστον πριν το ταξίδι πρέπει να αναθεωρήσεις γιατί έρευνες δείχνουν ότι θα είναι σωτήρια.

Το επιστημονικό υπόβαθρο για το jet lag

Μια έρευνα, η οποία διεξήχθη από επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Yamaguchi στην Ιαπωνία, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι θρεπτικές ουσίες που προκαλούν μεγάλη απελευθέρωση της ινσουλίνης, όπως οι υδατάνθρακες, θα μπορούσαν να είναι ζωτικής σημασίας για την επαναφορά του βιολογικού μας ρολογιού, όταν βγει από τον συγχρονισμό με το φυσικό μας κύκλο.

Η θεωρία δοκιμάστηκε σε ποντίκια και αποδείχτηκε ότι η ινσουλίνη, η ορμόνη που απελευθερωνόταν από το πάγκρεας όταν έτρωγαν τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και άμυλο, είχε μια επίδραση στα κύτταρα του κιρκαδικού ρυθμού.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι η θεραπεία δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, οι οποίοι έχουν προβλήματα στην παραγωγή της ινσουλίνης.

Δεν ξέρουμε εάν το πρωινό θα σε βοηθήσει να προλάβεις 100% το jet lag αλλά το σίγουρο είναι ότι θα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα και να μην υποφέρεις τόσο μόλις φτάσεις στον προορισμό σου!

Δες ακόμα:

Βρέθηκε η λύση για το jet lag!

Το άρθρο Η No1 συμβουλή για να γλιτώσεις το jet lag  εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα