Οι ρυθμίσεις στο iPhone που πρέπει να αλλάξεις τώρα!

15:56 25/8/2019 - Πηγή: iPop

Οι ρυθμίσεις στο iPhone που πρέπει να αλλάξεις τώρα, γιατί πιθανόν να το χρησιμοποιείς τόσο καιρό λάθος. Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που κοίταξες τις Ρυθμίσεις στη συσκευή σου;

Εάν η τελευταία φορά που «πείραξες» τις ρυθμίσεις στο iPhone σου ήταν όταν το αγόρασες, ήρθε η ώρα να το κοιτάξεις ξανά, γιατί το πιο πιθανόν είναι ότι σου έχουν ξεφύγει μερικά απ’ τα καλύτερα νέα χαρακτηριστικά των τελευταίων

ενημερώσεων των iOS.

Να ενεργοποιήσεις τον ελέγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Είναι ίσως η πιο σημαντική και αναγκαία ρύθμιση που πρέπει να ενεργοποιήσεις εάν δεν το έχεις κάνει ακόμη, αλλά και ο τρόπος που θα εξασφαλίσει την ασφάλεια του Apple ID σου. Μόλις ενεργοποιήσεις τον ελέγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, θα πρέπει να επιβεβαιώνεις τον λογαριασμό σου κάθε φορά που προσπαθείς να κάνεις sign in με το Apple ID σε μια νέα συσκευή.

Για να τον ενεργοποιήσεις, πήγαινε στις Ρυθμίσεις > «[το όνομά σας]» > «Συνθηματικό και ασφάλεια». Στη συνέχεια, επίλεξε την «Ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων» και πάτα τη «Συνέχεια». Πληκτρολόγησε έναν αξιόπιστο αριθμό τηλεφώνου, στον οποίον θα λαμβάνεις τους κωδικούς επαλήθευσης για τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (μπορεί να είναι ο αριθμός του iPhone που χρησιμοποιείς). Πατάς επόμενο και εισάγεις, μόλις το λάβεις, τον κωδικό επαλήθευσης που στάλθηκε στον κινητό σου.

Να προσθέσεις επαφές έκτακτης ανάγκης

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τις χρειαστείς ποτέ, αλλά καλό είναι να είσαι πάντα προετοιμασμένος για το χειρότερο. Και για να το κάνεις αυτό, μια καλή αρχή είναι να προσθέσεις επιτέλους επαφές έκτακτης ανάγκης. Μπορείς να προσθέσεις τις επαφές έκτακτης ανάγκης είτε μέσω της εφαρμογής Health, είτε μέσω των Ρυθμίσεων > «Επείγον SOS» > Επεξεργασία επαφών έκτακτης ανάγκης.

Προσαρμογή του Κέντρου ελέγχου

Η Apple ξεκίνησε να επιτρέπει στους χρήστες της να προσαρμόζουν το Κέντρο ελέγχου των συσκευών τους απ’ το iOS 11, αλλά από τότε έχει προσθέσει αρκετές νέες λειτουργίες. Για να προσαρμόσεις το Κέντρο ελέγχου και να ρυθμίσεις σε αυτό τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιείς συχνότερα πήγαινε στις Ρυθμίσεις > Κέντρο ελέγχου. Στη συνέχεια επίλεξε την «Προσαρμογή χειριστηρίων». Εδώ για να προσθέσεις μια ρύθμιση πάτησε το +, ενώ για να αφαιρέσεις χειριστήρια, πατήστε το – και στη συνέχεια, το κουμπί «Αφαίρεση».

Μπορείς να προσθέσεις όποιες συντομεύσεις θέλεις στο Κέντρο ελέγχου, ακόμη και των αγαπημένων σου εφαρμογών. Μερικά απ’ τα must-haves που θα σου προτείναμε εμείς είναι:

Η Λειτουργία χαμηλής ισχύος, εάν συνέχεια παραπονιέσαι ότι σου τελειώνει η μπαταρία.Το Ξυπνητήρι, για ευνόητους λόγους.Η Καταγραφή Οθόνης, κυρίως για όσους θέλουν να τραβήξουν ένα σύντομο βίντεο.Το Dark Mode, το οποίο δεν είναι ακόμη διαθέσιμο, αλλά αναμένουμε σύντομα με την κυκλοφορία του iOS 13.Διάβασε ακόμη:

Πώς μπορείς να ελευθερώσεις χώρο σε iPhone και iPad

Photo: Unsplash/Bagus Hernawan

Το άρθρο Οι ρυθμίσεις στο iPhone που πρέπει να αλλάξεις τώρα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα