Όσοι έχουν σκύλο, έχουν και πιο γερή καρδιά

17:45 25/8/2019 - Πηγή: iPop

Όσοι έχουν σκύλο, έχουν και πιο γερή καρδιά, λέει μια νέα έρευνα και η αλήθεια είναι ότι δεν ξαφνιαζόμαστε και τόσο με το συγκεκριμένο εύρημα, μιας και όλοι ξέρουμε ότι τα κατοικίδια βοηθούν τη φυσική κατάσταση των «γονιών» τους.

Όσοι έχουν έναν σκύλο για παρέα, μπορούν να μάθουν από αυτόν αλλά και τη φροντίδα αυτού ένα σωρό πράγματα, με το βασικότερο όλων για το τι σημαίνει

η ανιδιοτελής αγάπη και να ακολουθούν η υπευθυνότητα, αλλά και μια καθημερινότητα γεμάτη παιχνίδια και χνουδωτές αγκαλιές.

Κι ενώ είναι αρκετές οι έρευνες που αναφέρουν για τα οφέλη που έχουν στη σωματική και ψυχική υγεία τα κατοικίδια, μια νέα μελέτη εξηγεί ότι όσοι έχουν σκύλο, τείνουν να έχουν και καλή υγεία της καρδιάς.

Η συγκεκριμένη έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Mayo Clinic Proceedings: Innovations, Quality & Outcomes, εξέτασε τη σύνδεση ανάμεσα σε αυτούς που έχουν κατοικίδιο και την υγεία της καρδιάς τους, αλλά και τους κινδύνους εμφάνισης μιας καρδιαγγειακής νόσου.

Photo: Autri Taheri/Unsplash

Οι μελετητές συνέλεξαν δεδομένα από 1,769 ανθρώπους, οι οποίοι δεν είχαν ιστορικό καρδιακών παθήσεων και στη συνέχεια μέσα από αναλύσεις συνέκριναν την υγεία της καρδιάς όσων είχαν κατοικίδιο με εκείνων που δεν είχαν.

Γενικά, όσοι είχαν κατοικίδιο, ανέφεραν και περισσότερες φυσικές δραστηριότητες, πιο υγιεινή διατροφή, ενώ είχαν και φυσιολογικές τιμές στο σάκχαρο του αίματος. Μάλιστα, η ίδια έρευνα αναφέρει ότι τα μεγαλύτερα οφέλη στην υγεία τους, ανεξαρτήτως της ηλικίας και του φύλου τους, είχαν όσοι είχαν για κατοικίδιο έναν σκύλο!

Κι αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι όσοι έχουν σκύλο βγαίνουν πιο συχνά έξω και κινούνται περισσότερο. Στο δελτίο τύπου της έρευνας αναφέρεται ακόμη ότι άλλες μελέτες έχουν συνδέσει την κατοχή ενός σκύλου με καλύτερη ψυχική υγεία και λιγότερη κοινωνική απομόνωση, τα οποία με τη σειρά τους έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν παράγοντες κινδύνου για έμφραγμα.

Διάβασε ακόμη:

Ο λόγος που όλοι στεναχωριόμαστε όταν ακούμε σκύλο που κλαίει

Photo: Unsplash/Andrii Podilnyk

Το άρθρο Όσοι έχουν σκύλο, έχουν και πιο γερή καρδιά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα