Η Dua Lipa δηλώνει τρομοκρατημένη από τα ομοφοβικά σχόλια του DaBaby: «Yποστηρίζω την LGTBQ κοινότητα 100%, δεν τον αναγνωρίζω!»

12:21 28/7/2021 - Πηγή: iPop

Κατά τη διάρκεια της παράστασής του στο Rolling Loud, ο ράπερ και ο συνεργάτης της Dua Lipa, DaBaby στο τραγούδι “Levitating” έκανε υποτιμητικά και σκληρά σχόλια για την LGBTQ κοινότητα. Η Dua Lipa στέκεται δίπλα στην κοινότητα και στηρίζει τους LGBTQ θαυμαστές της. Αυτό μάλλον έφερε το τέλος της συνεργασίας μεταξύ της Dua Lipa και DaBaby και οι stars τοποθετήθηκαν δημόσια.

Embed from Getty Images

Την Τρίτη, η Dua Lipa,

25 ετών, απευθύνθηκε στους θαυμαστές της αμέσως μετά τα σχόλια του DaBaby και έκανε ξεκάθαρο ότι δεν υποστηρίζει τον ραπερ σε αυτές του τις δηλώσεις ο οποίος έκανε υποτιμητικά σχόλια για μέλη της κοινότητας LGBTQ και για όσους ζουν με HIV και AIDS κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ το Σαββατοκύριακο.

«Είμαι σοκαρισμένη και τρομοκρατημένη με τα σχόλια του DaBaby», έγραψε στο story της στο Instagram. «Δεν τον αναγνωρίζω πραγματικά ως το άτομο με το οποίο συνεργάστηκα. Ξέρω ότι οι θαυμαστές μου γνωρίζουν πώς νιώθω σχετικά με το θέμα και ότι υποστηρίζω την LGTBQ κοινότητα 100%», πρόσθεσε. «Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να ενωθούμε ώστε να καταπολεμήσουμε το στίγμα και την άγνοια γύρω από τον ιό HIV/AIDS».

Instagram/dualipa

Οι θαυμαστές της Dua Lipa της ζήτησαν να αντικαταστήσει τον DaBaby στο remix της επιτυχίας της Levitating, το οποίο έχει γίνει viral παγκοσμίως. «Αν θα ήθελε να αντικαταστήσει το κομμάτι του DaBaby στο τραγούδι, είμαι διαθέσιμη», σχολίασε η τραγουδίστρια Victoria Monét.

Κατά τη διάρκεια του Rolling Loud την Κυριακή, ο DaBaby, 29 ετών, έκανε μια ομοφοβική δήλωση και έκανε δυσφημιστικά σχόλια για τους ομοφυλόφιλους άνδρες που είχαν μολυνθεί από τον ιό HIV. Αργότερα μπήκε στο Instagram Live και έδειξε περαιτέρω άγνοια γύρω από την ασθένεια, λέγοντας ότι όσοι μολυνθούν είναι “ηλίθιοι” και χαρακτήρισε τους οροθετικούς ως “βρώμικους” και “τελειωμένους”.

Την Τρίτη, ο DaBaby εξέδωσε μια ανακοίνωση συγγνώμη – γράφοντας στο Twitter, «Όποιος έχει επηρεαστεί ποτέ  από το AIDS / HIV, έχει το δικαίωμα να αναστατωθεί, αυτό που είπα ήταν σκληρό, παρόλο που δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλω κανέναν. Συγγνώμη».

Embed from Getty Images

Τα σχόλια του DaBaby μπορούν να οδηγήσουν στην εξάπλωση παραπληροφόρησης γύρω από την ασθένεια, σύμφωνα με τον Richard Angell, διευθυντή στο Terrence Higgins Trust, το οποίο στηρίζει άτομα που ζουν με HIV. «Τα σχόλια όπως του DaBaby διαιωνίζουν το στίγμα και τις διακρίσεις που σχετίζονται με τον ιό HIV, καθώς και τη διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με τον HIV», δήλωσε ο Richard Angell στο BBC. «Τώρα μπορείτε να ζήσετε μια μακρά, υγιή ζωή με τον ιό HIV χάρη στην ιατρική πρόοδο όταν γίνεται η δίαγνωση και έχετε πρόσβαση σε θεραπεία. Είναι λάθος τα άτομα που ζουν με HIV να αισθάνονται μειονεκτικά ή να αποκλείονται λόγω της διάγνωσής τους», πρόσθεσε. «Είναι απαράδεκτο να διαδίδονται τέτοιες απόψεις  στη μουσική βιομηχανία αλλά και στην κοινωνία γενικότερα».

Τα πρόσφατα σχόλια του DaBaby οδήγησαν επίσης στην ακύρωση ενός επερχόμενου show σε ένα νυχτερινό κέντρο του Miami Beach, σύμφωνα με το The Miami Herald.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Dua Lipa δηλώνει τρομοκρατημένη από τα ομοφοβικά σχόλια του DaBaby: «Yποστηρίζω την LGTBQ κοινότητα 100%, δεν τον αναγνωρίζω!» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα