Γιατί η Κύπρος θεωρείται το νησί της απαγορευμένης αγάπης;

19:01 16/7/2022 - Πηγή: iPop

Η Κύπρος είναι γνωστή ως το νησί της Αφροδίτης, της θεάς του Έρωτα και της Ομορφιάς, η οποία σύμφωνα με την μυθολογία αναδύθηκε από τον αφρό της θάλασσας στην Πέτρα του Ρωμιού, μια ακτή της Πάφου. Αυτός δεν είναι όμως ο λόγος που το νησί έχει συνδέσει με έναν τρόπο το όνομά του με την “απαγορευμένη” αγάπη. Το ντοκιμαντέρ του βρετανικού μέσου ARTE παρουσιάζει τον λόγο που ο έρωτας βρίσκει καταφύγιο στην Κύπρο, ένα θέμα με το οποίο ελάχιστοι είχαν ασχοληθεί μέχρι σήμερα.

Κύπρος: Το νησί της απαγορευμένης αγάπης που βρίσκει καταφύγιο κάθε ερωτευμένο ζευγάρι

Εδώ και αρκετά χρόνια, το νησί έχει γίνει μοναδική διέξοδος για όλα εκείνα τα ζευγάρια από τις χώρες της Ανατολής που θέλουν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου αλλά κάτι τέτοιο απαγορεύεται στην χώρα τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεκάδες ζευγάρια καταφθάνουν κάθε μέρα σε δημαρχείο της Κύπρου για μπορέσουν νόμιμα να γίνουν ανδρόγυνο. Χάρη στην γεωγραφική του θέση, το νησί είναι είναι εύκολα προσβάσιμο για τους ανθρώπους από χώρες της Μέσης Ανατολής όπως το Ισραήλ ή ο Λίβανος που παραβλέπουν τα νομικά και ηθικά εμπόδια της πατρίδα τους και καταφέρνουν να παντρευτούν έστω και σε ένα άλλο κράτος.

“Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους ανθρώπους που θέλουν να παντρευτούν και που είναι ερωτευμένοι. Δεν ρωτάμε, δεν κάνουμε διακρίσεις. Παντρεύουμε τους ανθρώπους”, λέει ένας από τους δημάρχους που ενώνει καθημερινά δεκάδες ζευγάρια με τα δεσμά του γάμου.

Περισσότερα από 10.000 ζευγάρια βρίσκουν καταφύγιο για τον έρωτά τους στην Κύπρο κάθε χρόνο. Πρόκειται κυρίως για άνδρες και γυναίκες που έχουν διαφορετικές θρησκείες και στην χώρα τους απαγορεύεται να παντρευτούν καθώς γίνονται μόνο θρησκευτικές τελετές μεταξύ ανθρώπων των ίδιων θρησκευτικών πεποιθήσεων. Τα ταξίδια για πολιτικούς γάμους είναι πλέον τόσο δημοφιλή στο Λίβανο που ταξιδιωτικά γραφεία έχουν διαθέσιμα πακέτα που περιλαμβάνουν τα έξοδα του ταξιδιού στην Κύπρο και της τελετής! Ταυτόχρονα, έχοντας νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου από το 2015, η Κύπρος αποτελεί ιδανικό μέρος για να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου όλα τα ομόφυλα ζευγάρια από τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί η Κύπρος θεωρείται το νησί της απαγορευμένης αγάπης; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα