Λατρεύεις τα φρούτα; Πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή για κέικ με κεράσια – Ένας γλυκός πειρασμός στο πιάτο σου!

15:05 16/7/2022 - Πηγή: iPop

Ψάχνεις μια συνταγή για να απολαύσεις ένα από τα πιο ευχάριστα φρούτα του καλοκαιριού; Αν έχεις και εσύ πολλά κεράσια στην κουζίνα σου και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις, μία είναι η απάντηση: μα φυσικά ένα ωραιότατο κέικ κεράσι! Είναι τόσο λαχταριστό που δεν θα μπορέσει κανείς να του αντισταθεί. Ένα ελαφρύ επιδόρπιο, ιδανικό για το καλοκαίρι με βασικό υλικό ένα από τα αγαπημένα φρούτα εποχής. Είναι πραγματικά απολαυστικό, γλυκό όσο πρέπει

και χωρίς να σε λιγώνει. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς!

Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ κεράσι: Υλικά250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ250 γρ. βούτυρο250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη3 μεγάλα αυγά1 βανίλια1 πρέζα αλάτι1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου400 γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι

Το πιο απολαυστικό κέικ καραμέλας βρίσκεται εδώ και σε περιμένει να το φτιάξεις!

Πώς να φτιάξεις γρήγορα και εύκολα κέικ με κεράσιαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα για κέικ και πασπαλίζουμε ελαφρά τη φόρμα με αλεύρι.Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 3 λεπτά.Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως μετά από κάθε προσθήκη. Στη συνέχεια, βάζουμε το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν.Ενώνουμε τα 2 μείγματα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ. Προσθέτουμε τα κεράσια στο μείγμα και τα πιέζουμε ελαφρώς από πάνω, κάνοντας ένα κυκλικό σχέδιο. Δεν τα πιέζουμε πολύ βαθιά γιατί το κέικ θα τα «ρουφήξει» έτσι και αλλιώς κατά το ψήσιμο.Ψήνουμε το κέικ για περίπου 1 ώρα και θα ξέρουμε ότι είναι έτοιμο όταν έχει πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.Αφαιρούμε από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 με 15 λεπτά πριν ξεφορμάρουμε.Καλή απόλαυση!

Εσύ έχεις δοκιμάσει σοκολατένιο κέικ σε κούπα; Ήρθε η ώρα να ξεδιπλώσεις το μαγειρικό σου ταλέντο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Λατρεύεις τα φρούτα; Πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή για κέικ με κεράσια – Ένας γλυκός πειρασμός στο πιάτο σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα