Τουρισμός για Όλους: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων – Πότε θα καταβληθεί το ποσό της επιδότησης;

10:57 16/7/2022 - Πηγή: iPop

Σήμερα 16/07, άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους. Το πρόγραμμα αφορά 200.000 δικαιούχους και το ποσό των 150 ευρώ μπορεί να εξαργυρωθεί έως και τον Ιούνιο του 2023.

Τουρισμός για Όλους: Πώς θα κάνεις την αίτηση για το voucher για τις διακοπές

Πρόγραμμα Τουρισμός για όλους: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για 5 ημέρες και αίτηση θα υποβάλλεται μέσω του vouchers.gov.gr.

Το νέο πρόγραμμα έχει στόχο την άμβλυνση της εποχικότητας και αυτός είναι ο λόγος που αυτό το voucher θα έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Ο κάθε δικαιούχος λοιπόν, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την επιδότηση και κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών. Το φετινό πρόγραμμα μάλιστα είναι αυξημένο κατά 30 ευρώ σε σχέση με το περυσινό που ήταν 120 ευρώ. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ.

Το πρόγραμμα έχει αναβαθμιστεί σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, καθώς για πρώτη φορά προσφέρονται:

εξαργύρωση σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.α.) και σε κάθε προορισμό της χώραςεξαργύρωση με χρήση ψηφιακής κάρτας, άμεσα για δικαιούχο και πάροχο – τέλος η αναμονή για πληρωμές των παρόχωναυξημένη επιδότηση ύψους 150 ευρώ ανά δικαιούχο (από 120 ευρώ πέρσι)ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200€ για τα ΑΜΕΑδυνατότητα εξαργύρωσης από τον Ιούλιο του ‘22 μέχρι τον Ιούνιο του ‘23, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.Ποιοι δεν μπορούν να κάνουν αίτηση;

Σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος που εξετάζεται ανά κύκλο προγράμματος, δεν είναι δυνατή η υποβολή αίτησης.

Παράλληλα δικαίωμα να πάρουν επιδότηση δεν έχουν όσοι έχουν επιλεγεί για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ή είναι δικαιούχοι του Evia-Samos Pass ή κάποιου άλλου παρόμοιου προγράμματος.

Πότε θα καταβληθεί το ποσό της επιδότησης;

Η τράπεζα προβλέπεται να βάλει τα χρήματα των δικαιούχων εντός των επόμενων 2 εργάσιμων ημερών, αφότου βγουν τα οριστικά αποτελέσματα. Μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας θα βγουν προσωρινοί πίνακες και με κλήρωση θα βγουν οι οριστικοί πίνακες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τουρισμός για Όλους: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων – Πότε θα καταβληθεί το ποσό της επιδότησης; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα