Γιατί διαλέγουμε άντρες σαν τον Mr.Big ενώ ξέρουμε ότι θα φάμε τα μούτρα μας;

21:17 9/11/2021 - Πηγή: iPop

Η επιλογή συντρόφου είναι κάτι που τις περισσότερες φορές γίνεται εντελώς εγκεφαλικά. Χημεία είναι, να τον δεις τον άλλον και να χάσεις τα λογικά σου. Αν το έχεις νιώσει έστω και μια φορά στη ζωή σου αυτό το ξεμυάλισμα είσαι ένας τυχερός άνθρωπος, αν όχι, εύχομαι να το ζήσεις σύντομα. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με λόγια γιατί κάποιες από εμάς διαλέγουμε τον λάθος τύπο, αυτόν που μοιάζει να είναι λάθος. Αυτός ο αδάμαστος τύπος είναι αυτός που τρελαίνει τα εγκεφαλικά μας κύτταρα και το μόνο που θέλουμε είναι να γίνουμε ζευγάρι μαζί του. Η Carrie για παράδειγμα, ενώ είχε το ρομάντζο της με τον

Aidan, πολύ καλό παιδί που όλα έδειχναν ότι θα την είχε βασίλισσα, η καρδούλα της χτυπούσε για τον Mr.Big αν και ήξερε ότι ο Big δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Διάλεξε τον Big αν και φανταζόταν ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να φάει τα μούτρα της.

Διαλέγοντας σύντροφο: Καμία σχέση που έχεις κάνει δεν είναι τυχαία!

They lived happily ever after

Η μοναδική περίπτωση που ενώ έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, δεν ένιωσα ικανοποίηση με το φινάλε. Δε λέω χαίρομαι που φάγαμε κουφέτα από το ζευγάρι αυτό, αλλά το ότι ο Big έγινε σαν τυπικός μπαμπάς που διαβάζει εφημερίδα στον καναπέ και φοράει παντόφλα δερμάτινη, καθόλου δεν μου άρεσε. Που χάθηκε ο χαρακτήρας στην ρουτίνα και την καθημερινότητα. Δεν ξέρω τι απέγινε το ζευγάρι αυτό που είναι 10 χρόνια παντρεμένο, θα το μάθουμε προσεχώς, αλλά η αρχή αυτήν δεν με ενθουσίασε.

Δεν το θέλεις το καλό παιδί, είναι θέμα χημείας, δεν φταις εσύ γι’αυτό, μα ούτε και εκείνος. Δεν σε ελκύει, όπως ο Big. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό το μοντέλο είναι τοξικό, το να θες δηλαδή μια τέτοια είδους δέσμευση με κάποιον ο οποίος, είναι τόσο άστατος χαρακτήρας, που δεν ανοίγεται, που ξέρεις ότι έχει απατήσει στο παρελθόν, οπότε έχεις πολλές πιθανότητες να το κάνει και τώρα. Είναι ένας τύπος συντρόφου που δεν δαμάζεται εύκολα, δεν νιώθεις ασφάλεια μαζί του, είναι ασυνεπής και τέλος πρέπει να κάνεις εσύ υπερπροσπάθεια. Αδιαφορεί για εσένα και τα συναισθήματά σου και δεν σου «επιτρέπει» να είσαι ο εαυτός σου όταν είστε μαζί.

Όλες εκείνες οι φορές που επηρεαστήκαμε από τα βιβλία και είχαμε μεγάλες προσδοκίες από τον έρωτα

Όταν τελικά δεν είναι αυτό όλο το πακέτο

Στο τεράστιο κεφάλαιο της ζωής μας, αυτό που ονομάζεται επιλογή συντρόφου, αν έχεις φάει τα μούτρα σου με έναν τύπο σαν τον Big καταλαβαίνεις ότι τελικά όσο και αν ήταν ελκυστικός στη αρχή, όσο και αν ο άντρας αυτός ήταν μια περίπτωση που δεν μπορούσες να αντισταθείς, φαίνεται ότι αυτό δεν είναι ο τύπος που λέμε έχει όλο το πακέτο. Δεν είναι αυτό όλο το πακέτο.

Δε χρειάζεται να παλεύουμε τόσο για την αγάπη. Η αγάπη έρχεται χωρίς εξηγήσεις και χωρίς κόπο. Θα μου πεις ποιος μιλά για αγάπη, εδώ μιλάμε για έρωτα, μιλάμε για ορμόνες και ηλεκτρισμό, ναι μέσα και εγώ μαζί σου! Αλλά με σεβασμό σε εσένα πρώτα και ύστερα σε εκείνον. Σεβασμός και εκτίμηση πρώτα και μετά όλα τα άλλα και αν είσαι μάγκας φίλε μου και έχεις τον μυστηριώδη τύπο σου καλά κάνεις, έχε αυτό το μυστηριώδες βλέμμα και στιλ αλλά να έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι ο άντρας που σέβεται την επιλογή του, που εκτιμά τη σχέση του με τον τρόπο του, τιμά πρώτα τον εαυτό του, γιατί η γυναίκα που επιλέγει είναι επιλογή του! Είναι καθρέφτης του.

Δεν χρειάζεται να πονούν οι σχέσεις. Οι σχέσεις είναι για να ανθίζει η καρδιά μας, για να έχουμε έναν άνθρωπο να μοιραστούμε τη χαρά μας, τη λύπη, τον έρωτα έναν ώμο ν’ακουμπάμε την πίκρα μας, ένα κορμί να υπερασπίζει την έξαψή μας και όλα αυτά τα υπέροχα και μοναδικά συναισθήματα που αναδύονται μέσα από αυτό.

Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα: Το ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου που δε χορταίνουμε να διαβάζουμε

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί διαλέγουμε άντρες σαν τον Mr.Big ενώ ξέρουμε ότι θα φάμε τα μούτρα μας; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα