Κάθε μέρα σαν την πρώτη μέρα! Η συνταγή για να πηγαίνεις κάθε μέρα στη δουλειά με χαρά

19:11 9/11/2021 - Πηγή: iPop

Η εργασία είναι ένας βασικός τομέας της ζωής μας. Είναι ο χώρος που περνάμε το 1/3 της ζωής μας. Οι συνάδελφοί μας είναι μέρος της ημέρας μας, το έργο που παράγουμε, είναι αποτέλεσμα της ενέργειας, των γνώσεων, και της προσωπικότητάς μας συνολικά και αυτό που αφήνουμε πίσω μας κάθε φορά που φεύγουμε από τη δουλειά μας. Έφτασα 39 χρονών για να πω, «Τέλεια, είναι Δευτέρα, πάμε να δουλέψουμε»! Κάθε μέρα ξεκινάω για το γραφείο μου και νιώθω ότι πάω σε μια γιορτή. Αυτό όμως δεν ίσχυε στις προηγούμενες δουλειές που έχω δουλέψει. Όσο και αν με ρώταγα «πώς να αγαπήσω

τη δουλειά μου» δεν έβρισκα κανέναν λόγο να διαθέσω το χρόνο και την ενέργειά μου σε εκείνες τις δουλειές. Έκανα μια δουλειά που δεν αγαπούσα γιατί ήταν καλά τα λεφτά αλλά δεν ήμουν ευτυχισμένη.

Unsplash/ Magnet.me

Διάλεξε ένα επάγγελμα που σου αρέσει και δεν θα ξαναχρειαστεί να δουλέψεις στη ζωή σου.

Κομφούκιοσ

Τα μαθήματα που παίρνουμε από τη δουλειά και είναι χρήσιμα για το σύνολο της ζωής μας

Κάθε μέρα σαν την πρώτη μέρα

Στα θέματα καριέρας μου αρέσει να βρίσκω έμπνευση στους επιχειρηματίες που από το μηδέν έφτιαξαν κολοσσούς. Ο Jeff Bezos αναφέρει ότι έχει μια ολόκληρη θεωρία και πιστεύει ακράδαντα στην πρώτη μέρα! Θέλει οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν στη Amazon όπως ήταν την πρώτη μέρα. Θυμήσου την πρώτη μέρα που έπιασες δουλειά. Είχες φροντίσει να βάλεις τα ωραία και φροντισμένα ρούχα σου, είχες αυτή τη γλυκιά αγωνία και το γαργαλητό στην κοιλιά σου, ένιωθες μια γλυκιά αδημονία. Αυτό το mentality καθώς περνά ο καιρός, είναι κάτι που φεύγει. Που περνά. Το θέμα είναι πώς θα διατηρήσουμε αυτό το mentality για όσο διαρκεί αυτή η εργασία;

Διάλεξε σοφά που θα προσφέρεις την ενέργειά σου

Αν με ρωτάς πώς να αγαπήσω τη δουλειά μου, θα σου απαντήσω, διαλέγοντας μια δουλειά που θα έκανες ακόμα και αν δε σε πλήρωναν. Κάτι που σου αρέσει να κάνεις, που έχεις πάθος γι’αυτό, που ξεχνάς να φας όταν το κάνεις. Επειδή όμως δεν ζω σε ένα ροζ συννεφάκι και ξέρω ότι εκεί έξω είναι πολύ δύσκολο να βρούμε δουλειά και επειδή κάποιες φορές κάνουμε δουλειές που μπορεί να μην μας αρέσουν για την επιβίωση, βρες σε αυτή τη δουλειά τι είναι αυτό που αγαπάς. Τι προσφέρει στους ανθρώπους εκεί έξω; Πώς με το λιθαράκι σου έκανες και εσύ λίγο τον κόσμο καλύτερο.

Όλες οι δουλειές είναι σημαντικές και σε όλους τους τομείς θα δεις ανθρώπους που αυτό που κάνουν το κάνουν με απόλαυση, ακόμα και αν είναι δύσκολο ή κουραστικό ή βαρετό, ή δεν προσφέρει απόλαυση.

Κάπου είχα διαβάσει αυτές τις γραμμές και με είχαν εμπνεύσει πολύ: «Ό,τι κάνεις να το κάνεις καλά, ακόμα και αν δεν βλέπει κανείς, κάνε το για εσένα, για να νιώσεις εσύ καλά. Για εσένα το κάνεις».

Μην απελπίζεσαι που είναι Δευτέρα, που πρέπει να πας στη δουλειά. Δεν υπάρχει πρέπει! Κανείς δε σε αναγκάζει να το κάνεις. Αν δεν το θέλει κάθε κύτταρό σου, βρες το σχέδιο για να φύγεις από αυτή τη δουλειά και όταν έχεις τους πόρους και την νέα ευκαιρία φύγε.

Όλες εκείνες τις φορές που σε αυτοπεριόρισες και έμεινες σε μια δουλειά που δεν σου ταιριάζει

Μη σε χαραμίζεις

Να τον τιμάς τον λόγο για τον οποίον ήρθες σε αυτόν τον κόσμο! Να θυμάσαι ότι μόνο το ότι είμαστε εδώ σήμερα είναι ένα θαύμα από μόνο του. Οι πιθανότητες για να γεννηθούμε ήταν απειροελάχιστες, εν τούτοις ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο και τώρα είναι η ευκαιρία μας να λάμψουμε, να αφήσουμε το προσωπικό μας σημάδι, ο καθένας από την μεριά του και τον τρόπο του.

Κάνε το όπως ο Θανάσης Ευθυμιάδης

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης γράφει με την καρδιά του και απευθύνεται σε όσους έχουν καρδιά ανοιχτή

Αφορμή για το σημερινό άρθρο και έμπνευση, ήταν η ανάρτηση του Θανάση Ευθυμιάδη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Ένας υπέροχος άνθρωπος με πολύ όμορφες απόψεις γενικά για τη ζωή. Η λεζάντα μα και η φωτογραφία του τα λέει όλα από μόνη της.

Το πώς λοιπόν παντρεύει εργασία με διασκέδαση και το πώς είναι ευγνώμων για τους ανθρώπους και τα όλα τα πλάσματα γύρω του, είναι ένας από τους λόγους που με εμπνέουν σήμερα.

View this post on Instagram

A post shared by Thanasis Efthymiadis (@thanasis_efthymiadis)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κάθε μέρα σαν την πρώτη μέρα! Η συνταγή για να πηγαίνεις κάθε μέρα στη δουλειά με χαρά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα