Γιατί δεν μου αρέσουν τα Χριστούγεννα

16:17 17/12/2021 - Πηγή: iPop

Προσπαθώ να σκεφτώ ποιος είναι αυτός που δεν του αρέσουν τα Χριστούγεννα. Ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο μίζερος, τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ, ήρωας του Ντίκενς. Έκανα χθες αυτή τη δημοσκόπηση στο λογαριασμό μου στο Instagram

και στην ερώτηση «Σου αρέσουν τα Χριστούγεννα» το 85% απάντησε Ναι! Δεν μου αρέσουν τα Χριστούγεννα. Δεν ήμουν πάντα έτσι, από κάποια στιγμή όμως σταμάτησαν να μου αρέσουν. Έχω πολλά επιχειρήματα για να στηρίξω αυτήν την άποψη που έχω και μπορεί το 85% των ανθρώπων που συναναστρέφομαι να αγαπά τα Χριστούγεννα, όμως υπάρχει και αυτό το 15% που συμμερίζεται αυτήν την άποψη.

Freepik

Ιδέες για πράγματα που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί σαν οικογένεια τις γιορτές

Δεν μου αρέσουν τα Χριστούγεννα

Κάποτε ήμουν και εγώ παιδί και μου άρεσε να περιφέρομαι σε ένα στολισμένο σπίτι, να έχω αυτήν την αίσθηση της συνεχόμενης χαράς και προσμονής, του να μετράω τις μέρες μέχρι να φτάσει η πιο αγαπημένη μέρα του χρόνου. Έχω λίγα χρόνια που έχει χαθεί ο ενθουσιασμός μου για τη μέρα. Τα Χριστούγεννα είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες, απλά μαζευόμαστε και τρώμε όλοι μαζί. Τόσο απλά.

Τι δε μ’αρέσει από τα Χριστούγεννα; Δεν μου αρέσει που θαμπωνόμαστε από την λάμψη και τα λαμπάκια και το γκλίτερ και χάνουμε την ουσία. Δεν μου αρέσει που για χρόνια περίμενα να έρθει μια μέρα και έφευγε τόσο γρήγορα και που δεν προλάβαινα να την απολαύσω. Που οι μέρες των γιορτών περνούσαν με ένα ανοιγόκλεισμα των ματιών.

Αν δεν είσαι παιδί απορώ γιατί

Ήμουν παιδί και μου πέρασε ο ενθουσιασμός αυτός. Τώρα είμαι εγώ αυτή που πρέπει να φτιάξει τη μαγεία των Χριστουγέννων. Να γίνει ο φρουρός των παραδόσεων που θα τις πάρουν τα παιδιά μας για να τις έχουν ως θησαυρό για αύριο. Αν δεν είσαι παιδί απορώ προς τι όλος αυτός ο ενθουσιασμός; Αλλά από την άλλη πραγματικά χαίρομαι το βιώνεις ακόμα.

Δεν μπορώ να χαρώ γιατί μου λείπουν πολλοί αγαπημένοι μου άνθρωποι από το τραπέζι και τις ημέρες των γιορτών οι αναμνήσεις περασμένων γιορτών ξαναγυρίζουν και με κάνουν να αισθάνομαι μελαγχολία. Γιατί οι θέσεις στις καρέκλες είναι κενές.

Η ζωή συνεχίζεται, το ξέρω, και οι άνθρωποι που ζουν στο παρελθόν για εμένα είναι καταδικασμένοι να μην νιώθουν τη χαρά με mindfulness διάθεση. Το ξέρουμε ότι έχουμε το δικαίωμα της απόλαυσης, αλλά ακόμα δεν βλέπω καμία απόλαυση στα δώρα, στα λαμπάκια, στη εφήμερη σώνει και καλά Χριστουγέννων που επικρατεί δύο μόνο μέρες το χρόνο.

Δεν μου αρέσουν τα Χριστούγεννα, αλλά θέλω να ξέρεις ότι δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό. Είναι σαν να είναι μια μέρα απλή. Είναι σαν να λες, τι καλά να ήταν ξαφνικά 6 Γενάρη και όλα να αρχίσουν να παίρνουν την κλασική τους μορφή.

Γιατί τα Χριστούγεννα είναι «φτιαγμένα» για όσους έχουν σχέση;

Είσαι αχάριστη

Ξέρεις αυτό είναι σαν το κλασικό ποιηματάκι που έχουμε μάθει και λέμε σε όσους έχουν προβλήματα με την ψυχική υγεία: «Μα γιατί νιώθεις έτσι, αφού τα έχεις όλα». Σου δημιουργούν δηλαδή ένα έξτρα βάρος, σχετικά με την προτίμησή σου αυτή. Δεν μου αρέσουν οι γιορτές και σε αυτή τη φάση του χρόνου με επισκέπτεται ο εσωστρεφής εαυτός μου, αυτός εδώ και χρόνια έχει δώσει τη σκυτάλη στον εξωστρεφή. Και ξέρεις τον αφήνω να πάρει τα ηνία αυτός και να απολαύσει την ησυχία του χωρίς περιττή φασαρία.

Δεν αισθάνομαι αχάριστη, δεν είναι αχαριστία, ούτως ή άλλως νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη για όλα όσα υπάρχουν στη ζωή μου.

Αν χαίρεσαι με τα Χριστούγεννα και τις γιορτές σου εύχομαι να μην το χάσεις ποτέ αυτό το υπέροχο συναίσθημα του ενθουσιασμού σε όποια ηλικία και αν είσαι! Αν και εσύ «μετράς τις μέρες» για τα Φώτα, να ξέρεις δεν είσαι μόνος.

Το μόνο που με παρηγορεί

Το μόνο που με κάνει να χαίρομαι και με παρηγορεί είναι το χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα της άφιξης του Χριστού. Το ότι ήρθε κάποτε ο Χριστός σε αυτόν τον κόσμο με την μορφή ανθρώπου. Μόνο αυτή η σκέψη με συγκινεί και μου απλώνει μέσα στην καρδιά μου πέπλα χαράς και αγαλλίασης.

Ἡ Γέννησίς σου Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν
ἀνέτειλε τῷ κόσμῳ τὸ φῶς τὸ τῆς γνώσεως
ἐν αυτῇ γὰρ οἱ τοῖς ἄστροις λατρεύοντες
ὑπὸ ἀστέρος ἐδιδάσκοντο

Οδηγός επιβίωσης για τις γιορτές: Πώς να θέσω τα όριά μου και να μην πιεστώ;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί δεν μου αρέσουν τα Χριστούγεννα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα