Φτιάξε βαλίτσες και ετοιμάσου για ένα υπέροχο ταξίδι γεύσεων – Εμβληματικά πιάτα της Ιταλικής κουζίνας που επιβάλλεται να γευτείς έστω και μία φορά στη ζωή σου!

16:00 5/11/2022 - Πηγή: iPop

Η Ιταλία είναι στη λίστα κάθε ταξιδιώτη. Από το Κολοσσαίο στη Ρώμη μέχρι τα λουλούδια του Κάπρι, φαίνεται ότι αυτή η χώρα έχει να προσφέρει από μια ξεχωριστή πόλη για όλους. Εκτός από τη φυσική ομορφιά και την ιστορική της αρχιτεκτονική, η Ιταλία κατατάσσεται στην κορυφή των αγαπημένων γαστρονομικών προορισμών πολλών ταξιδιωτών. Η ιταλική κουζίνα αποτελείται συχνά από απλά υλικά, άλλοτε εκσυγχρονισμένα, άλλοτε παραδοσιακά. Είτε συνδέεται με τη φρέσκια τρούφα σε χειροποίητα ζυμαρικά στη Φλωρεντία, την παραδοσιακή σάλτσα της Bologna, ή το τυρί που μπορεί κανείς να βρει μόνο σε μικρές περιοχές

στο βορρά, φαίνεται ότι η χώρα αυτή είναι ικανή να προσελκύει επισκέπτες για την κουζίνα της και μόνο.

6+1 συμβουλές για να γυρίσεις όλο τον κόσμο δωρεάν! Και τα ταξίδια δε θα σε επιβαρύνουν οικονομικά ποτέ ξανά

Κλασικά ιταλικά πιάτα που θα σε κάνουν να κλείσεις την επόμενή σου πτήση για ΙταλίαPolpette Di Pane (Matera)

Στην επαρχία της Βασιλικής βρίσκεται η αρχαία, υποτιμημένη πόλη Matera, η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης. Τις τελευταίες δεκαετίες, η πόλη γνώρισε μια τουριστική έκρηξη λόγω της εκπληκτικής γραφικής θέας που έχει να προσφέρει. Σαν να μην αρκεί η ομορφιά της από μόνη της για να σε κάνει να θέλεις να την επισκεφτείς, η κουζίνα της δεν μοιάζει σε τίποτα με την υπόλοιπη Ιταλία.

Τα μενού διαθέτουν πολλά πιάτα που παρασκευάζονται με απλά υλικά. Ίσως το πιο γνωστό από όλα να είναι το polpette di pane, ή αλλιώς οι «ψωμοκεφτέδες». Δεν υπάρχει πραγματικό κρέας σε αυτές τις μπάλες και αντ’ αυτού παρασκευάζονται με ψωμί, αυγό, τυρί και ένα μείγμα μπαχαρικών. Συχνά σερβίρονται με μια ειδική σάλτσα, ενώ μπορεί να σε συνεπάρουν από το πόσο νόστιμες μπορεί να είναι.

View this post on Instagram

A post shared by Bottega Caruso (@bottegacaruso)

Tortellini En Brodo (Bologna)

Η Bologna είναι η γαστρονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, οπότε το να την περιορίσεις σε ένα και μοναδικό πιάτο είναι φαινομενικά αδύνατο. Ωστόσο, αν πρέπει οπωσδήποτε να το κάνεις, να προτιμήσεις μερικά τορτελίνια en brodo, ένα παραδοσιακό πιάτο με τορτελίνια που σερβίρονται σε σπιτικό ζωμό σε συνδυασμό με διάφορα λαχανικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sfoglia Rina (@sfoglia.rina)

Σάντουιτς με χταπόδι (Polignano A Mare)

Πήγες ποτέ σου πραγματικά σε μια παραθαλάσσια πόλη της Ιταλίας, αν δεν απόλαυσες φρέσκα θαλασσινά; Το Polignano a Mare είναι μια γραφική πόλη στην περιοχή της Απουλίας της Ιταλίας, μια δημοφιλή περιοχή για τους Ιταλούς για διακοπές και τα φρέσκα θαλασσινά που προσφέρει είναι χωρίς αμφιβολία θεσπέσια. Ένα πιάτο που θα βρεις στα περισσότερα μενού είναι το σάντουιτς με χταπόδι. Τοποθετημένο ανάμεσα σε δύο αφράτα αλλά τραγανά κομμάτια ιταλικού ψωμιού, το τρυφερό χταπόδι είναι εγκλωβισμένο στο εσωτερικό του, με μια κατάλληλη προσθήκη από τυρί ricotta. Ο, τι καλύτερο!

Κοτόπουλο με σάλτσα πέστο αλά Ιταλικά!

View this post on Instagram

A post shared by Pescaria (@pescariaofficial)

Bucatini All’Amatriciana (Ρώμη)

Κανένα ταξίδι στην Ιταλία δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς μια στάση στην ιταλική πρωτεύουσα, τη Ρώμη. Θα ήταν παράλειψη λοιπόν εκ μέρους σου να βρίσκεσαι εκεί και να μην παραγγείλεις το περίφημο bucatini all’amatriciana τουλάχιστον μία φορά κατά την επίσκεψή σου.

Θα βρεις αυτό το πλούσιο πιάτο σε κάθε μενού και όταν φτάσει στο τραπέζι σου, θα εκπλαγείς ευχάριστα. Συνδύασε το bucatini all’amatriciana με ένα ποτήρι κόκκινο ιταλικό κρασί και γρήγορα θα καταλάβεις την μαγεία που περιβάλλει αυτή την πόλη.

View this post on Instagram

A post shared by ITALIAN FOOD RECIPES (@vincenzosplate)

Pistachio Arancini (Catania)

Η Σικελία είναι το σπίτι του αγαπημένου μας πράσινου ξηρού καρπού: το φιστίκι. Στην Κατάνια, τα περισσότερα καφέ, θα σου σερβίρουν ένα δωρεάν σνακ με φιστίκια Αιγίνης. Τα φιστίκια αυτά μπορούν να βρεθούν τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά πιάτα σε όλη τη Σικελία.

Για μια μοναδική εμπειρία, προτίμησε το arancini με φιστίκι. Το arancini είναι μια παραδοσιακή ιταλική μπάλα ρυζιού, συχνά φτιαγμένη από κρέας, τυρί και αρακά, αλλά η σικελική του εκδοχή διαφέρει πολύ. Εκεί το τυπικό τηγανητό μπαλάκι ρυζιού, είναι γεμιστό με φιστίκι Σικελίας και συνοδεύεται από μια λαχταριστή κρεμώδη σάλτσα. 

View this post on Instagram

A post shared by Rosticceria Da Cristina (@rosticceria_da_cristina)

Osso Buco (Μιλάνο)

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η Ιταλία δεν είναι γνωστή μόνο για τα ζυμαρικά της και έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει, αν και αν επιλέξεις να γευτείς μόνο ζυμαρικά, πιθανότατα δεν θα απογοητευτείς ποτέ. Πολλά ιταλικά πιάτα αποτελούνται από χορταστικά κρέατα, και αυτό που κυριαρχεί είναι το Osso Bucco, που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε μενού του Μιλάνου. Συχνά σερβιρισμένο με ριζότο Μιλανέζικο ή ριζότο με σαφράν, το Osso Buco είναι ένα πιάτο που αποτελείται από μοσχαρίσιο κότσι, σιγοβρασμένο σε λευκό κρασί και λαχανικά, δημιουργώντας μια γευστική σάλτσα. 

View this post on Instagram

A post shared by La Cucina Italiana (@lacucinaitaliana)

Pizze Fritte (Νάπολη)

Πολλοί ταξιδιώτες στην Ιταλία παραλείπουν τη Νάπολη ή πολλοί τη χρησιμοποιούν ως σημείο μεταφοράς για να φτάσουν από τη Ρώμη στην ακτή Αμάλφι. Αξίζει να περάσεις τουλάχιστον μια νύχτα στη Νάπολη, αλλά ακόμα και αν έχεις μία ώρα στη διάθεσή σου, πρέπει να γευτείς την πίτσα της, της οποίας η προέλευση είναι από την πόλη αυτή. Αν θέλεις να ξεφύγεις από τις κλασικές γεύσεις, δοκίμασε την τηγανητή πίτσα

Πριν από αιώνες, οι Ιταλοί δεν είχαν φούρνους και για να βγάλουν λεφτά, τηγάνιζαν την πίτσα τους και την πουλούσαν στο δρόμο. Η ζύμη της είναι τραγανή και το εσωτερικό είναι μαλακό. Με φρέσκες ντομάτες, βασιλικό και την τέλεια αλατισμένη μοτσαρέλα, θα δυσκολευτείς ποτέ να βρεις street food που να συγκρίνεται με αυτό.

View this post on Instagram

A post shared by Don Antonio Pizza & Cocktails (@donantonionewyork)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Φτιάξε βαλίτσες και ετοιμάσου για ένα υπέροχο ταξίδι γεύσεων – Εμβληματικά πιάτα της Ιταλικής κουζίνας που επιβάλλεται να γευτείς έστω και μία φορά στη ζωή σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα