ΕΣΡ: Τότε θα γίνει η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

18:58 11/9/2017 - Πηγή: iPop
Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία αναμένεται να γίνει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το ΕΣΡ, μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα θα μπορούσε να είναι έτοιμη η προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, γενικού ενδιαφέροντος.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, τόνισε πως η δημοσίευσή της είναι συνάρτηση νομικών ρυθμίσεων που θα πρέπει να κατατεθούν από το υπουργείο Ψηφιακής

Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, όπως για το καθεστώς λειτουργίας των σταθμών που δεν θα βρίσκονται στη συγκεκριμένη κατηγορία αδειοδότησης (π.χ. περιφερειακά κανάλια κλπ).

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως το ΕΣΡ είναι σε συνεχείς συνομιλίες με το υπουργείο ΨΗΠΤΕ για την έγκαιρη ρύθμιση όλων των εκκρεμών ζητημάτων.

Θυμίζουμε ότι η τιμή εκκίνησης για τις τηλεοπτικές άδειες συμφωνήθηκε στα 35 εκ. ευρώ. Συνολικά δηλαδή το ΕΣΡ φιλοδοξεί να εισπραχθούν 245 εκατ. ευρώ για τις επτά τηλεοπτικές άδειες.

Υπενθυμίζουμε πως η τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε τον Νοέμβρη του 2016, ορίζει ότι το πρόγραμμα των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης όλων των κατηγοριών θα μεταδίδεται υποχρεωτικά σε υψηλή ευκρίνεια (high definition), για όσο ισχύει η άδεια, και ταυτόχρονα σε τυπική ευκρίνεια (standard definition) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Το άρθρο ΕΣΡ: Τότε θα γίνει η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα