Η Ελλάδα να εφαρμόσει το Μνημόνιο | Η τοποθέτηση της Κομισιόν για την Eldorado Gold

16:11 11/9/2017 - Πηγή: iPop
«HΜνημόνιο | Koμισιόν δεν σχολιάζει συγκεκριμένες επιχειρηματικές αποφάσεις. ωστόσο, σε γενικές γραμμές η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μέτρα τα οποία περιγράφονται στο Μνημόνιο Κατανόησης Οικονομικών και Δημοσιονομικών πολιτικών σε σχέση με την ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής εκπρόσωπο της Κομισιόν Alexander
Winterstein.

Ο Alexander Winterstein κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση της αποχώρησης της Eldorado Gold απ’ την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή στις Βρυξέλλες, Θάνο Αθανασίου, ο εκπρόσωπος σχολίασε ότι υπάρχουν προβλέψεις του ελληνικού προγράμματος για να καταστήσουν τη χώρα φιλική σε επενδύσεις έχουν ως στόχο τη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας.

Υπάρχει πρόγραμμα και περιέχει μέτρα που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ανακάμψει. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς είναι κρίσιμη για την ανάκαμψη της χώρας

Η Eldorado Gold ανακοίνωσε πως σταματά τη επένδυσή της στα ορυχεία, τα αναπτυξιακά της σχέδια και τα περιουσιακά στοιχεία εξερεύνησης στην Ελλάδα, λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αδειών αναφορικά με την κατασκευή και την ανάπτυξη για τα σχέδια στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα στην Χαλκιδική.

Ο CEO της Eldorado Gold, George Burns εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η επένδυση θα υλοποιηθεί εκτιμώντας ότι θα υπάρξει διάλογος με την κυβέρνηση, ενώ έδωσε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση έως τις 21 Σεπτεμβρίου για την έκδοση των αναγκαίων αδειών.

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση του Σταθάκη στην αποχώρηση της Eldorado Gold | Η αντίδραση της αντιπολίτευσης

Το άρθρο Η Ελλάδα να εφαρμόσει το Μνημόνιο | Η τοποθέτηση της Κομισιόν για την Eldorado Gold εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα