Έρχονται αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια – Τι προτείνουν οι αεροπορικές εταιρείες ώστε να αποφύγεις τα ακριβά εισιτήρια;

18:32 14/2/2022 - Πηγή: iPop

Το κόστος των αεροπορικών ταξιδιών πρόκειται να αυξηθεί φέτος, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν αυξημένα γενικά έξοδα, δήλωσε στο BBC το αφεντικό της Air France-KLM στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Fahmi Mahjoub είπε ότι η αεροπορική του εταιρεία αντιμετώπισε σημαντικά υψηλότερα κόστη καυσίμων και αεροδρομίου, και ως εκ τούτου οι υψηλότεροι

ναύλοι ήταν «εντελώς αναπόφευκτοι».

Αεροπορική εταιρεία βάζει τέλος στην σεξουαλικοποίηση των αεροσυνοδών με μια απλή κίνηση!

Αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια: Για ποιες εταιρείες ισχύουν;

Η αεροπορική εταιρεία συμβούλεψε τους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνουν κράτηση νωρίς, καθώς οι ταξιδιωτικά μέτρα είχαν χαλαρώσει και η ζήτηση αυξήθηκε. Αποκάλυψε ότι ήδη βλέπει μεγάλη ζήτηση για το Πάσχα και το καλοκαίρι.

Ο κ. Mahjoub είπε στο Today του BBC: «Η αύξηση του κόστους ζωής είναι ένα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα για πολλά νοικοκυριά αλλά και για την αεροπορική βιομηχανία. Επομένως, πιστεύω ότι υπάρχει μια προσδοκία ότι τα αεροπορικά εισιτήρια θα μπορούσαν να γίνουν πιο δαπανηρά καθώς προχωράμε μπροστά και νομίζω ότι η συμβουλή που έχουμε για τους πελάτες είναι απλώς να προγραμματίσουν νωρίτερα τα ταξίδια τους για να μπορέσουν να αποφύγουν αυτές τις αυξήσεις τιμών».

Επιστροφή στην κανονικότητα! Αυτές είναι οι χώρες της Ευρώπης που πετούν τις μάσκες και προχωρούν στην χαλάρωση των μέτρων

Επιπλέον, οι τιμές του πετρελαίου έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014 υπό τους φόβους ότι μια πιθανή εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία θα μπορούσε να αυξήσει το κόστος σε μια ήδη στενή αγορά. Ένα βαρέλι αργού πετρελαίου αναφοράς Brent έφτασε τα 95,56 δολάρια – από κάτω από 65 δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου έχει επηρεάσει τα πάντα, από τους λογαριασμούς θέρμανσης έως τις τιμές της βενζίνης, και ο κ. Mahjoub είπε ότι το κόστος των καυσίμων αεριωθουμένων αυξάνεται επίσης απότομα.

Επιπλέον, η Air France-KLM πρέπει τώρα να πληρώσει 40% περισσότερα για να πετάξει μέσα και έξω από το αεροδρόμιο του Χίθροου, είπε.

Δεν είναι η πρώτη ταξιδιωτική εταιρεία που προειδοποιεί για τις τιμές. Πέρυσι, η αεροπορική εταιρεία Ryanair και ο ταξιδιωτικός πράκτορας TUI προέβλεψαν ότι το κόστος των διακοπών θα ήταν υψηλότερο από το 2019, καθώς η πανδημία υποχώρησε και η ζήτηση ανέκαμψε.

Παρά τις προκλήσεις, η Air France-KLM λέει ότι οι κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί από τότε που πριν από την αναχώρηση, τα τεστ Covid της 2ης ημέρας καταργήθηκαν για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Ένα σύντομο ταξίδι στην Ουκρανία και στο Τούνελ της Αγάπης – Μία καταπράσινη όαση που θα σε κάνει να ερωτευτείς

Ο κ. Mahjoub είπε ότι οι κρατήσεις για χειμερινούς ηλιόλουστους προορισμούς όπως το Ντουμπάι, οι ΗΠΑ και η Ταϊλάνδη έχουν παρουσιάσει αύξηση. Υψηλή ήταν και η ζήτηση για πτήσεις το Πάσχα και το καλοκαίρι.

Η Air France εξαγόρασε την ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM για να δημιουργήσει τον Όμιλο Air France-KLM το 2004, έναν από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς στον κόσμο. Η συμφωνία επιτρέπει στις δύο αεροπορικές εταιρείες να λειτουργούν ως χωριστές εταιρείες.

Την Κυριακή, η KLM δήλωσε ότι θα σταματήσει τις υπηρεσίες προς την Ουκρανία εν μέσω ανησυχιών ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εισβάλει. Η γερμανική Lufthansa εξετάζει επίσης την αναστολή των πτήσεων.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Έρχονται αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια – Τι προτείνουν οι αεροπορικές εταιρείες ώστε να αποφύγεις τα ακριβά εισιτήρια; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα