Θέλεις να γίνεις αστροναύτης; Η NASA κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα και αποκαλύπτει τα βασικά κριτήρια που πρέπει να πληροίς!

12:57 14/2/2022 - Πηγή: iPop

Εάν ονειρευόσουν ποτέ να γίνεις αστροναύτης ως παιδί, τότε ξέρεις ότι δεν είναι εύκολο κατόρθωμα, αλλά εμείς, όπως πάντα, δουλεύουμε για σένα και βρήκαμε τις βασικές προϋποθέσεις και τα κριτήρια που πρέπει να πληροίς ώστε να σου δώσει η NASA τη δουλειά.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία αποκάλυψε στον ιστότοπό της όλες τις απαιτήσεις που πρέπει να πληροί κάποιος για να πάει στο διάστημα.

Τι κάνει ένας αστροναύτης;

Πριν φτάσουμε στο τι χρειάζεται για να γίνεις αστροναύτης, πρέπει να μάθεις τι κάνει στην πραγματικότητα

ένας αστροναύτης.

Ο ρόλος και οι ευθύνες ενός αστροναύτη μπορεί να κυμαίνονται από το πλήρωμα ενός διαστημικού σκάφους έως την εργασία σαν επιστήμονες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Οι αστροναύτες της NASA κάνουν πολλή έρευνα και πραγματοποιούν πρακτικά πειράματα στο ISS – ένα διαστημικό εργαστήριο που περιφέρεται γύρω από τη Γη.

Μερικά από αυτά τα πειράματα περιλαμβάνουν την έρευνα για τον καρκίνο, το ανθρώπινο σώμα και τη ζωή στο διάστημα.

Η NASA μοιράζεται επίσης εδώ και καιρό τις φιλοδοξίες της να στείλει αστροναύτες στον Άρη, κάτι που θα ήταν μια αδιανόητη εμπειρία για τους λίγους τυχερούς – εκλεκτούς.

Πιο πρόσφατα, ωστόσο, η αεροναυτική υπηρεσία σχεδιάζει να στείλει την πρώτη γυναίκα και τον επόμενο άνδρα στο φεγγάρι μέχρι το 2024.

Αυτός ο επόμενος επιστήμονας στο διάστημα θα μπορούσε να είσαι εσύ – εάν πληροίς τα κριτήρια, δηλαδή.

«Πώς θα γίνω αστροναύτης;» Όλα όσα χρειάζεσαι

Οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει με τα χρόνια για να ευθυγραμμίζονται καλύτερα με την αποστολή και τις αξίες του οργανισμού.

Πρώτον, ένας πιθανός υποψήφιος πρέπει να είναι πολίτης των ΗΠΑ. Πρέπει, επίσης, να έχει μεταπτυχιακό σε έναν τομέα STEM από διαπιστευμένο ίδρυμα – αποδεκτά πτυχία περιλαμβάνουν μηχανική, βιολογική επιστήμη, φυσική επιστήμη, επιστήμη υπολογιστών ή μαθηματικά.

Επιπλέον, ένας πιθανός υποψήφιος πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο χρόνια σχετικής επαγγελματικής εμπειρίας μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου του ή «τουλάχιστον 1.000 ώρες χειριστή σε αεροσκάφος τζετ», σημείωσε η υπηρεσία.

Η NASA τόνισε, επίσης, τους τύπους χαρακτηριστικών που αναζητά στους αστροναύτες της, όπως ένας ικανός ηγέτης, καλός επικοινωνιολόγος και καλός συνεργάτης.

Φυσικές απαιτήσεις

Δεν αρκεί απλώς να είναι εκπαιδευμένος για να γίνει αστροναύτης, ωστόσο, ένας υποψήφιος πρέπει επίσης να είναι σε θέση να αντέξει τη φυσική πίεση του να βρίσκεται στο διάστημα.

Ένα άτομο, δηλαδή, πρέπει να είναι εξαιρετικά υγιές και να μπορεί να περάσει τη φυσική πτήση μακράς διάρκειας της NASA, η οποία ελέγχει την ευκινησία, τον συντονισμό του σώματος, τον συντονισμό των ματιών και την όραση.

Επιπλέον, οι θέσεις αστροναυτών της NASA απαιτούν από έναν υποψήφιο να έχει ιδιαίτερο ύψος και βάρος.

Για να είσαι κυβερνήτης ή πιλότος αστροναύτης, πρέπει να έχεις ύψος 158 cm έως 190 cm και για να είσαι ειδικός αποστολών πρέπει να είσαι μεταξύ 149 cm και 193 cm.

Γενικά, οι αστροναύτες θα πρέπει να ζυγίζουν μεταξύ 50 και 95 κιλών και να είναι μεταξύ 149,5 εκατοστών και 190,5 εκατοστών.

Pexels Η διαδικασία επιλογής

Εάν ένα άτομο πληροί όλες τις προαναφερθείσες απαιτήσεις, η αίτησή του αποστέλλεται στην Επιτροπή Επιλογής Αστροναυτών της NASA για εξέταση.

Οι πιθανότητες επιλογής είναι ελάχιστες, καθώς το πρακτορείο κατακλύζεται από δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις κάθε χρόνο (είναι η δουλειά που ονειρεύονται οι περισσότεροι, άλλωστε).

Εάν επιλεγείς επιτυχώς, το διοικητικό συμβούλιο σε προσκαλεί, μαζί με μια μικρή ομάδα υποψηφίων με τα περισσότερα προσόντα, για συνεντεύξεις στο Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA στο Χιούστον του Τέξας.

Περίπου το ήμισυ αυτής της ομάδας προσκαλείται στη συνέχεια για μια δεύτερη συνέντευξη και, στη συνέχεια, από αυτούς τους υποψηφίους, μερικοί επίλεκτοι καλωσορίζονται για μια διετή εκπαίδευση.

Το μάθημα περιλαμβάνει βασικές δεξιότητες αστροναυτών, όπως το περπάτημα στο διάστημα, τη λειτουργία του διαστημικού σταθμού, την πτήση αεριωθούμενων αεροπλάνων και τον έλεγχο ενός ρομποτικού βραχίονα.

Μετά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης, οι αστροναύτες έχουν στη συνέχεια την ευκαιρία να πάνε εκεί που πολύ λίγοι έχουν πάει: Στο βαθύ διάστημα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Θέλεις να γίνεις αστροναύτης; Η NASA κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα και αποκαλύπτει τα βασικά κριτήρια που πρέπει να πληροίς! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα