Πώς από τα αρκουδάκια και τα μπαλόνια φτάσαμε στο «Τι θα κάνεις του Αγίου Βαλεντίνου»; -«Φακές»!

17:08 14/2/2022 - Πηγή: iPop

Γιατί δεν γιορτάζω τον Άγιο Βαλεντίνο πια. Και πόσο πολύ έχει αλλάξει μέσα στα χρόνια αυτή η γιορτή για εμάς. Σήμερα είναι όλα κόκκινα. Λουλούδια, σοκολάτες, εσώρουχα, κοσμήματα, αρκουδάκια, κάρτες, διακοσμητικά δωράκια, ρομαντικά τραπέζια με καρδούλες παντού. Μπορεί να θυμάσαι και εσύ από την εποχή που ήμασταν στην εφηβεία και ακούγαμε όλη μέρα στο ράδιο ερωτικά τραγούδια και κλαίγαμε που δεν είχαμε βαλεντίνο και αυτήν την χρονιά, όμως αυτό ξαφνικά έπαψε να μας απασχολεί.

Όπως ξαφνικά ήρθε η ανάγκη αυτή, έτσι ξαφνικά μας πέρασε.

Δεν γιορτάζω τον Άγιο Βαλεντίνο πια

Ίσως έχεις δει εκείνο το meme που κυκλοφορεί και λέει: «Τι θα κάνεις του Αγίου Βαλεντίνου» και η απάντηση είναι φακές! Είμαι ακριβώς σε αυτή τη διάθεση χρόνια τώρα και οι περισσότεροι γνωστοί μου που είμαστε στην ίδια ηλικία, νομίζω ότι πια δεν βρίσκουμε ενδιαφέρον σε όλο αυτό το πανηγυράκι.

Δεν θα πω το τετριμένο και βαρετό «εμείς γιορτάζουμε κάθε μέρα». Έχει να κάνει κυρίως με το πώς το νιώθει ο καθένας και φυσικά λίγα κατακόκκινα τριαντάφυλλα δεν πάνε ποτέ χαμένα, αν έρθουν, είναι πάντα πολύ ευπρόσδεκτα!

Freepik Η εξέλιξη μέσα στα χρόνια

Ξεκινάς εκεί γύρω στα τέλη του δημοτικού και μαθαίνεις τι είναι ο Άγιος Βαλεντίνος και όλο αυτό που ακολουθεί. Η πρώτη lacta στη διπλανή που πήρε μαζί και την πρώτη της κατακόκκινη κάρτα με το ανορθόγραφο μήνυμα από το αγοράκι που κάθεται πίσω και κάπως έτσι ξεκινάνε όλα.

Θυμάμαι πολλά χρόνια να νιώθω μια λαχτάρα και ανυπομονησία γι΄ αυτήν την μέρα. Και όταν ερχόταν και ήμουν χωρίς ζευγάρι για άλλη μια φορά γινόμουν ακόμα περισσότερο κουρέλι. Και δώστου όλη μέρα να παίζει το ράδιο τα ερωτικά τραγούδια και άλλο τόσο να κλαίω και να εύχομαι του χρόνου να είμαι με τον αγαπημένο μου.

Το πρόβλημα με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η πρώτη φορά που γιόρτασα τον Άγιο Βαλεντίνο

Και ξαφνικά, εκεί στα τέλη της εφηβείας γιόρτασα για πρώτη φορά τον Άγιο Βαλεντίνο με τον αγαπημένο μου και οι εορτασμοί είχαν όλη την υπερβολή που τους άξιζε. Και αρκουδάκι κατακόκκινο με τα σχετικά «I love you» σε περίοπτη θέση, και κάρτες και «Σ’αγαπώ» και λουλούδια και lacta και έξοδο για φαγητό! Και κάπως έτσι αφού το έζησες μια φορά έχασε εντελώς το ενδιαφέρον του.

Και αν δεις τυχαία εκείνο το αρκουδάκι μαζί με άλλα ενθύμια, που ξεκουράζονται σε κάποιο κουτί, θα ξυπνήσουν ξαφνικά όλες αυτές οι αναμνήσεις από εκείνες τις χρονιές που δεν γιόρταζες και τον Άγιο Βαλεντίνο. Και τελικά το αίσθημα που νιώθεις είναι ότι πραγματικά σιγά το πράγμα και πόσο κρίμα να στεναχωριέσαι για κάτι τόσο μικρό που τότε όμως έμοιαζε με το τέλος του κόσμου.

Τα επόμενα χρόνια

Αφού γιορτάσαμε μια χρονιά και το ζήσαμε, αποφασίσαμε χωρίς να κάνουμε κάποια σύμβαση μεταξύ μας ότι πραγματικά δεν μας χρειάζεται να γιορτάζουμε αυτήν την γιορτή. Εγώ αργότερα που έμπλεξα με το blogging επηρεασμένη κυρίως από την επικαιρότητα και την ανάγκη να γράφω περιεχόμενο για την ημέρα κυρίως για να γεμίσω την ατζέντα της μέρας, έκανα κάποιες συνταγές με σοκολάτες και καρδούλες αλλά σαν το γλυκό της εβδομάδας και όχι τόσο για τον εορτασμό της ημέρας.

Και κάπως έτσι η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου περνά σαν μια απλή Δευτέρα όπως όλες οι άλλες, κοιτώντας πίσω με σεβασμό και αγάπη στον έφηβο εαυτό μου που ξεμυαλιζόταν με τις καρδούλες και τις κάρτες και τα αρκουδάκια.

Πόσα ξέρεις για την ημέρα των ερωτευμένων; Facts για του Αγίου Βαλεντίνου που δεν γνωρίζεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς από τα αρκουδάκια και τα μπαλόνια φτάσαμε στο «Τι θα κάνεις του Αγίου Βαλεντίνου»; -«Φακές»! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα