Επιβράβευση εργαζομένων: Πώς να το κάνεις σωστά και δίκαια ώστε να είναι όλοι χαρούμενοι;

19:08 11/7/2021 - Πηγή: iPop

Η επιβράβευση των εργαζομένων είναι άκρως σημαντική και πολλοί εργοδότες απλά δεν το αντιλαμβάνονται διότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ένα: το κέρδος!

Η επιβράβευση των εργαζομένων θα τους κάνει να νιώθουν πιο ικανοποιημένοι από τη θέση, “οικογένεια” με την εταιρία, θα αυξήσει την παραγωγικότητά τους. Και στην τελική… προσφέρουν τόσα πολλά για την εταιρία σου, δεν αξίζουν κάποιου είδους επιβράβευση;

Γιατί αν δεν φέρεσαι σωστά στον εργαζόμενο μια μέρα απλώς… θα υποβάλλει την παραίτησή του.

Πώς θα μπορούσε να γίνει η επιβράβευση
των εργαζομένων;Μισθός… αλλά τι μισθός;

Πρέπει να κάνεις ένα check στον ανταγωνισμό σου και στο πόσα δίνουν στους εργαζόμενους τους σε αντίστοιχες θέσεις. Γιατί αν ο εργαζόμενος νιώσει ότι του δίνεις λιγότερα χρήματα από άλλες εταιρίες για την ίδια θέση, θα νιώσει και αδικημένος και θα κοιτάξει αλλού!

Βασικός μισθός

Στην Ελλάδα αυξήθηκε και υπήρχαν εργοδότες που “ξίνισαν”! Μήπως γι΄αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά ως χώρα;

Αν προσπαθείς να πληρώνεις όσο λιγότερα γίνεται, πρέπει τουλάχιστον να το κάνεις νόμιμα και να παρέχεις τα προς το ζην. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο αλλά ακόμη στην Ελλάδα του 2021 δυστυχώς δεν είναι…

Φτιάξε ένα διάφανο σύστημα ανταμοιβών

Δεν χρειάζεται να γνωστοποιείς τους μισθούς των ατόμων αλλά μπορείς να επικοινωνήσεις και να τσεκάρεις τα ποσοστά.

Πληρώνεις περισσότερα, λιγότερα ή ίσα με την τρέχουσα τιμή της αγοράς;Μερικά πόστα πληρώνονται περισσότερο σε άλλες δουλειές και γιατί;Αναθεωρείς τα ποσοστά πληρωμής; Πόσο συχνά και με ποια κριτήρια;

Τα συστήματα ανταμοιβής που δεν θεωρούνται δίκαια θα απογοητεύσουν γρήγορα το προσωπικό.

Απόφυγε την… ευνοιοκρατία

Σίγουρα μπορεί να έχεις τον φίλο σου εργαζόμενο στην εταιρία, αλλά δεν θα πρέπει να φανεί! Με λίγα λόγια, αν δύο άτομα κάνουν την ίδια δουλειά και φέρνουν τα ίδια αποτελέσματα, πρέπει να λαμβάνουν τον ίδιο μισθό,ανεξάρτητα από το αν κάποιον τον συμπαθείς περισσότερο ή λιγότερο!

Αναγνώρισε αυτούς που σου δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να δίνεις περισσότερα χρήματα σε αυτούς που σου φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Ακόμη κι αν δεν είσαι σε θέση να πληρώνεις περισσότερα, πρέπει να δείχνεις την εκτίμησή σου και να αναγνωρίζεις τη δουλειά τους.

Αν ένας σπουδαίος άνθρωπος στη δουλειά σου φέρνει κέρδη και νιώθει υποτιμημένος είτε θα σταματήσει να κάνει τόσο καλά τη δουλειά του, είτε θα παραιτηθεί.

Αναγνώρισε την ομαδική δουλειά

Είναι οκ να δουλεύεις ατομικά αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορείς να δουλεύεις σε ομάδες. Και εσύ πρέπει να ενθαρρύνεις τους ανθρώπους να το κάνουν. Περισσότερα μυαλά, περισσότερες ιδέες, καλύτερο αποτέλεσμα.

Δώσε ίσες ευκαιρίες

Δώσε τη δυνατότητα στον κάθε ένα μέσα στην εταιρία να ακουστεί, να προχωρήσει να επιτύχει. Αυτό θα κάνει καλό στην εταιρία σου.

Για παράδειγμα, όταν ανοίγει μια θέση πρώτα δες μήπως κάποιος μέσα από την εταιρία σου τη θέλει ώστε να δεις αν έχει κάποια προοπτική. Οφείλεις να του δώσεις την ευκαιρία και να μην τον αφήνεις στη θέση του επειδή απλά ξέρει να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Επιβράβευση εργαζομένων: Πώς να το κάνεις σωστά και δίκαια ώστε να είναι όλοι χαρούμενοι; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιβράβευση, Πώς,epivravefsi, pos