Η μουσική μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που εργάζεσαι και να σε κάνει πιο παραγωγική από ποτέ!

14:34 11/7/2021 - Πηγή: iPop

Η μουσική είναι τρόπος έκφρασης, είναι πηγή έμπνευσης, σου δίνει δύναμη και σου γεννά συναισθήματα. Από τα αρχαία κιόλας χρόνια ο Πυθαγόρας, που ήταν και ο πρώτος αναγνωρισμένος θεωρητικός της μουσικής, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η μουσική μπορεί να επιδράσει στην ψυχολογία ενός ανθρώπου και το πώς η χρήση κατάλληλων μελωδιών μπορεί να συμβάλει στην ψυχική του υγεία. 

Το γέλιο είναι η μουσική της ψυχής.. Εσύ πόσο συχνά την ακούς;

Μουσική και δουλειά: Μια νέα σχέση που θα ήταν καλό να αναπτύξεις

Σήμερα η μουσική

έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει πολλά οφέλη στον άνθρωπο, βοηθά στην κοινωνικότητά του και προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα στα επιτεύγματά του και πολλοί είναι εκείνοι που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς μουσική στη ζωή τους. Μια νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει όλους όσοι πιστεύουν πως η μουσική όχι μόνο θεραπεύει αλλά παράλληλα λειτουργεί ενθαρρυντικά και στο εργασιακό μας περιβάλλον.

Unsplash / Austin Distel

6 υπέροχες playlists με τζαζ μουσική στο Spotify για να ακούς απολαμβάνοντας το κρασί σου

Μουσική και δουλειά: Ένας συνδυασμός που σίγουρα δεν είχες σκεφτεί! Μήπως, όμως, ήρθε η ώρα να δουλεύεις και παράλληλα να ακούς μουσική για να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου; Διάβασε τα παρακάτω οφέλη της μουσικής και δε θα χρειαστείς τίποτα άλλο για να πειστείς να το δοκιμάσεις!

1. Η μουσική σε ξεσηκώνει! Άφησε κάθε νότα της μουσική να σε ανεβάσει μέχρι να ολοκληρώσεις την εργασία σου. Θα διαπιστώσεις πως δεν θα ξεχάσεις τίποτα ξανά.

2. Η μουσική σε κάνει πιο συγκεντρωμένη! Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν συνάδελφό που μιλάει ακατάπαυστα και δυνατά στο τηλέφωνο.

3. Η μουσική σε κάνει ν’αποδράς. Άκου μουσική με ήχους της φύσης. Ο ήχος του τρεχούμενου νερού, το τιτίβισμα των πουλιών, το θρόισμα των φύλλων είναι γνωστό ότι μας χαλαρώνουν. Ίσως επειδή οι ήχοι της φύσης σημαίνουν μια ήσυχη ζωή μακριά από προβλήματα και κινδύνους.

4.Η μουσική σε κάνει πιο δημιουργική. Επίλεξε ένα ήρεμο ήχο. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι ήρεμοι, μελωδικοί ήχοι έχουν ως αποτέλεσμα να προάγουν τη δημιουργική σκέψη.

Η μουσική δίνει τον ρυθμό και το σώμα ακολουθεί

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η μουσική μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που εργάζεσαι και να σε κάνει πιο παραγωγική από ποτέ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα