Συνταγή για κορμό λευκής σοκολάτας με δαμάσκηνα και αμύγδαλα

15:21 11/7/2021 - Πηγή: iPop

Σίγουρα ο κορμός είναι ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά γλυκά, έχεις, όμως, δοκιμάσει κορμό λευκής σοκολάτας με δαμάσκηνα και αμύγδαλα; Όχι; Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν;

Τούρτα με φράουλες: Το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για κορμό λευκής σοκολάτας:250γρ. λευκή κουβερτούρα100γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά200γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου80γρ. ζάχαρη άχνη¼ κ.γ.
αλάτι200γρ. δαμάσκηνα, τεμαχισμένα στα 3100γρ. αμύγδαλα ψημένα, κοπανισμένα200γρ. μπισκότα τύπου digestive

Υγιεινό γλυκό: Μπουκίτσες μπανάνας με σοκολάτα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Βάλε σε ανοξείδωτο μπολ την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και λιώσε τα σε μπεν μαρί.Ανακάτεψε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.Άφησε το μείγμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.Σε ένα μπολ χτύπησε με μίξερ χειρός το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν.Με το μίξερ να δουλεύει, ρίξε σιγά σιγά το μείγμα κουβερτούρας και χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθεί.Σπάσε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια πάνω απ’ το μπολ και πρόσθεσε τα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα.Ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενωθούν τα υλικά.Στρώσε λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και μετέφερε το μείγμα του κορμού.Κλείσε το σφιχτά και βάλτο την κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει.Βγάλε τον κορμό από την κατάψυξη και αναποδογύρισέ τον σε μια πιατέλα.Κόψε τον προσεκτικά σε φέτες και όσο περισσέψει φύλαξέ το στην κατάψυξη μέχρι το επόμενο σερβίρισμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Συνταγή για κορμό λευκής σοκολάτας με δαμάσκηνα και αμύγδαλα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνταγή,syntagi