Επίδαυρος: Θεατές σήκωσαν πανό διαμαρτυρίας κατά του Δημήτρη Λιγνάδη – Ξέσπασμα οργής για την αποφυλάκισή του

11:07 17/7/2022 - Πηγή: iPop

Κύμα οργής έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη τις τελευταίες μέρες. Η απόφαση της Δικαιοσύνης, να τον καταδικάσει για δύο βιασμούς με ποινή τα δώδεκα χρόνια φυλάκισης και στη συνέχεια να αποδώσει στην ποινή ανασταλτικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα ο ίδιος να βγει τελικά από τη φυλακή, μέχρι την εκδίκαση της έφεσή του έχει επιφέρει έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία, με πολλούς να εκφράζουν δημόσια τη δυσαρέσκειά τους. Συγκεκριμένα, πριν από την έναρξη της παράστασης «Πέρσες», ομάδα θεατών σήκωσε πανό διαμαρτυρίας στην Επίδαυρο με το σύνθημα «Βιαστής είναι» και οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Γιατί ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν είναι στην φυλακή αφού είναι ένοχος για 2 υποθέσεις βιασμού;

Στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, εκεί όπου άλλοτε διέπρεπε ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, οι θεατές φώναζαν συνθήματα κατά της δικαστικής απόφασης για την αποφυλάκιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Το βίντεο που αποτυπώνει τη στιγμή αυτή έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου ενώ φαίνεται ότι όλος ο κόσμος χειροκροτά και διαμαρτύρεται.

επίδαυρος τώρα, πέρσες. pic.twitter.com/jle3Rn7ui2

— koiniαν (@koinian) July 16, 2022 Πανό διαμαρτυρίας και στην Καλαμάτα

Τα τελευταία 24ωρα σε θέατρα σε όλη την Ελλάδα, υψώνονται πανό από τους θεατές και διαβάζονται μηνύματα-ανακοινώσεις από τους συντελεστές, οι οποίοι εναντιώνονται στην απόφαση της αποφυλάκισής του.

Πώς νιώθεις που ένας καταδικασμένος βιαστής ανηλίκων κυκλοφορεί ελεύθερος στην ίδια χώρα με εσένα;

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας οι καλλιτέχνες αποφάσισαν να πάρουν έμπρακτα θέση για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη από σκηνής αναρτώντας πανό που έγραφε «Oι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή».

Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Νίκος Γιατρομανωλάκης δεν παρακολούθησαν την πρώτη παράσταση του 28ου διεθνούς φεστιβάλ χορού Καλαμάτας καθώς αποχώρησαν από το Μέγαρο χορού λίγο πριν ξεκινήσει.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης με ανάρτησή του σχολίασε τη διαμαρτυρία λέγοντας πως:

«Εκπληκτική έναρξη στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας απόψε με την συγκλονιστική παράσταση Triptych της βελγικής ομάδας PEEPING TOM. Η κ. Μενδώνη παρότι βρισκόταν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, επέλεξε να αποχωρήσει ελάχιστα λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης. Μάλλον, μετά και τις τελευταίες νοσηρές εξελίξεις, δεν θα ένιωθε και πολύ άνετα μεταξύ των εκατοντάδων θεατών. Με το πανό που σήκωσαν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες στο τέλος της παράστασης και που προφανώς αποθεώθηκαν από το κοινό, δικαίωσαν την απόφαση της».

Δημήτρης Λιγνάδης: Πλήθος κόσμου στην πορεία διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση του ηθοποιού – Η ηχηρή ανάρτηση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου για την απόφαση της δικαιοσύνης

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Επίδαυρος: Θεατές σήκωσαν πανό διαμαρτυρίας κατά του Δημήτρη Λιγνάδη – Ξέσπασμα οργής για την αποφυλάκισή του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα