«Επετεύχθη η μεγαλύτερη νίκη κατά των τζιχαντιστών»

19:48 28/12/2015 - Πηγή: iPop

«Επετεύχθη η μεγαλύτερη νίκη κατά των τζιχαντιστών», ήταν η άποψη που εξέφρασε ο Φρανσουά Ολάντ μετά την ανακατάληψη του Ραμαντί από τους Ιρακινούς.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της εξουσίας του κράτους στο Ιράκ. Συνιστά τη σημαντικότερη νίκη από την έναρξη του αγώνα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης του Νταές», ήταν τα λόγια του Γάλλου Πορέδρου, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ιρακινό Πρωθυπουργό, του έδωσε τα συγχαρητήριά του για την αποστολή του ιρακινού στρατού και τη μεγάλη νίκη. Ακόμα του έκανε γνωστό ότι η Γαλλία

είναι δίπλα στο Ιράκ για την αντιμετώπιση του ISIS.

Η επίσημη ανακοίνωση του Πρωθυπουργού του Ιράκ για το Ραμαντί:

I am pleased to announce the liberation of Ramadi. I commend our brave forces and all those that assisted them in this mission

— Haider Al-Abadi (@HaiderAlAbadi) December 28, 2015

Να σημειώσουμε πως η Γαλλία είναι μέρος της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών. Μάλιστα προχωράει σε όλο και περισσότερες επιδρομές μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Νωρίτερα, ο ιρακινός στρατός, ανακοίνωσε την πλήρη απελευθέρωση του Ραμαντί, της μεγαλύτερης πόλης, που είχε περιέλθει στον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, από τον περασμένο Μάιο.

The post «Επετεύχθη η μεγαλύτερη νίκη κατά των τζιχαντιστών» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα