Αλλεπάλληλες επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ με θύματα αμάχους

19:06 28/12/2015 - Πηγή: iPop

Συνεχιζόμενες ήταν οι επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τη Δευτέρα, με την τελευταία επίθεση να έγινε σε τέμενος στην Μαϊντουγκούρι.

Συνολικά σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 91.

Η τοπική υπηρεσία για τις έκτακτες ανάγκες ανακοίνωσε την Δευτέρα πως «έχουμε καταμετρήσει συνολικά 21 νεκρούς και 91 τραυματίες».

Να σημειώσουμε πως δεν έχει γίνει επίσημη ανάληψη ευθύνης από την μεριά της τρομοκρατικής οργάνωσης, όμως όλα οδηγούν στο ότι εκείνη βρίσκεται πίσω από την διπλή επίθεση.

Στην ίδια περιοχή που έγινε

σήμερα η επίθεση στο τέμενος, είχε γίνει ανταλλαγή πυρών εχθές ανάμεσα στους μαχητές της Μπόκο Χαράμ και του στρατού, καθώς η τρομοκρατική οργάνωση προσπάθησε να εισβάλλει για να προχωρήσει σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

Τελικά, τα μέλη της Μπόκο Χαράμ κατόρθωσαν το απόγευμα της Κυριακής να εισβάλλουν στην περιοχή.

Κάτοικος της περιοχής της Νιγηρίας δήλωσε στα Μέσα πως «τραπήκαμε όλοι μας σε φυγή χθες, τα σπίτια μας καίγονταν. Σήμερα το πρωί γυρίσαμε, και καθώς μετράγαμε ανθρώπους που κάηκαν μαζί με τα σπίτια τους, εξερράγη άλλη μια βόμβα».

Δύο γυναίκες μέλη της Μπόκο Χαράμ σκοτώθηκαν σήμερα σε επαρχία του Καμερούν όταν ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν άλλα θύματα.

The post Αλλεπάλληλες επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ με θύματα αμάχους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα