Το υπουργείο Υγείας δεσμεύεται για την ανανέωση συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

18:25 28/12/2015 - Πηγή: iPop

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξάνθος δεσμεύθηκε για την ανανέωση συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον οργανισμό, πριν από τη λήξη του 2015.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξάνθος, δεσμεύθηκε με ανακοίνωσή του στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ.Βλασταράκο, πως το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, θα ρυθμιστεί άμεσα, μέσω σχετικής Πράξης Νομοθετικού

Περιεχομένου.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι γιατροί, ασκούν έντονη πίεση στα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ώστε να δημιουργηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους με τον οργανισμό του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες έχουν λήξει από τις 30 Ιουνίου 2015 και δεν έχουν ανανεωθεί.

Οι πιέσεις των γιατρών απέναντι στο υπουργείο Υγείας, κλιμακώθηκαν εντός των τελευταίων μηνών , αφού χωρίς την συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τις υπηρεσίες που παρέχουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις προκειμένου να ρυθμιστούν ζητήματα όπως απλήρωτες εφημερίες, στις ελλείψεις προσωπικού και πρώτων υλών στα νοσοκομεία, ζητώντας άμεσα από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα αιτήματα τους.

Τεταμένο πάντως φαίνεται να είναι το κλίμα σε ότι έχει να κάνει με το υπουργείο Υγείας καθώς σε σχετική του ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, προειδοποιεί το υπουργείο με απεργιακές κινητοποιήσεις, από την 1η Ιανουαρίου 2016, καθώς πολλοί γιατροί και διασώστες, μπορεί να μείνουν χωρίς ασφάλιση με έλευση του νέου έτους.

Σημειώνεται πως στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, ζητάνε την άμεση ενεργοποίηση της πρόσθετης ασφαλιστικής κάλυψης για το 2016, καθώς αυτή προβλέπεται κανονικά από το νόμο.

photo:Paleologos Nick / SOOC

The post Το υπουργείο Υγείας δεσμεύεται για την ανανέωση συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα